Loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand. Het één kan niet zonder het ander.

Gezien de arbeidsmarkt en de razendsnelle ontwikkelingen daarin; kortere dienstverbanden, langer doorwerken  is het  dus steeds belangrijker is om aandacht aan te besteden. Dit zorgt voor het behoudt van  je werkplezier en helpt  je aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt, duurzaam  inzetbaar zijn en blijven!

Loopbaanontwikkeling noodzaak of wenselijk?
Uit onderzoek  blijkt dat 35% van de werkenden nooit aandacht besteedt aan loopbaanontwikkeling. In de leeftijdscategorie 55 jaar en ouder is dit zelfs 50%. Werknemers van 34 jaar of jonger investeren nog het meest. (Randstad werkmonitor april 2017).  Er is dus nog een wereld te winnen.

Wakker schudden
De routine, het werk, het gezin,  leven van alle dag vraagt  vaak veel aandacht waardoor het ‘ik’ ondergesneeuwd raakt.  Vaak is er een (negatieve) aanleiding nodig om met loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.  Het is heel mooi als een werkgever  loopbaanontwikkeling stimuleert en daarin investeert. Maar zelf kan je ook regelmatig de balans opmaken door tijd te nemen voor jezelf. Dit is zuurstof en voeding voor je zelf. Je kunt het integreren in je week, door regelmatig tijd hiervoor in te plannen!

Zit je nog wel op de goede plek
Ongeveer een derde van werkenden denkt dat ander werk beter bij hen past. Vooral  werknemers tussen de 35 en 54 jaar is dit zelfs 40%, zij geven aan minder tevreden te zijn over werk bij hun huidige werkgever en hebben vaker de wens  ander werk te gaan doen.

Actie ondernemen
Het blijkt ook uit cijfers dat mensen het erg lastig vinden om actie te ondernemen om die volgende stap te zetten. 25% vindt dit heel moeilijk: wat past bij mij, vervolgstap, plan maken, uitvoeren. 45% werkt eraan met wisselend succes en slechts  ca 30% vindt dit (heel )makkelijk.

Persoonlijke aanpak
Ook al kiest men voor een loopbaan- en of coachingstraject dan is het mijn ervaring dat het moeite kost om echt tot verandering en dieper inzicht te komen. Het gaat niet vanzelf.  Om te ontdekken wie je bent, wat je wilt, wat je kan en bovenal hoe je er komt, is een totaal ander pad lopen dan je gewend bent.  Deze weg ben je waarschijnlijk ook niet eerder ingeslagen.
Als je hier moeite mee hebt,  kan  het  je helpen dat  iemand die de weg met  valkuilen en hobbels kent, je begeleidt.

Zo kun je  met  een gestructureerde en persoonlijke aanpak die op jou is  afgestemd, de juiste weg te vinden en je doel te halen.

Weten waar je staat, de 30.000 km check
Wil je eerst meer in zicht hebben en weten waar je nu staat en wat je wensen zijn.  Ben jij toe aan een grote onderhoudsbeurt? Ontdek met de gratis online van Droom naar Baan scan waar je staat in je loopbaan en als persoon .
Deze scan geeft op 5 gebieden inzicht in jezelf en je werk.  Het kost je  maar 5 min. om deze scan te maken. Je hebt dan al een mooie eerste stap gezet in jouw loopbaanontwikkeling.

<< start direct de gratis scan>>

 

Maak je eigen van Droom naar Baan scan

Waar sta jij in je loopbaanontwikkeling? 30.000 km beurt nodig?

Voor jouw loopbaanontwikkeling, een servicebeurt nodig?
Maak de gratis van Droom naar Baan Scan, dit is een laagdrempelige manier om te ontdekken waar jij in je huidige werk en carrière staat.