Hoe zorg jij voor een beregoed 2024?

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. We leven in een onzekere en onrustige tijd in de wereld, je laten afleiden wat er allemaal om je heen gebeurt ligt op de loer.  

Rust en (werk privé) balans vinden is een grote uitdaging voor veel van mijn klanten.
Jarenlang gold dit ook voor mijzelf, ik leefde en werkte in een stressmodus omdat er zoveel van me gevraagd werd zowel in werk als privé.

Hoe ga jij daarmee om?
Stel je prioriteiten of heb je het gevoel dat dit helemaal niet kan? Er is altijd een reden om dit niet te doen, want keuzes maken heeft consequenties en je weet nog niet hoe deze uitpakken.

Wat kan het je opleveren?
Ik was erg ambitieus en dacht dat een tandje minder niet kon, maar dit bleek 180 graden anders te liggen. Door meer tijd voor mezelf te nemen, doen waar ik energie van kreeg en duidelijk mijn grenzen te stellen, werd ik aardiger voor mezelf en anderen. Ik ervaarde minder angstberen en kon meer genieten. Hoe gek het ook klinkt, door anders te werken, minder mijn best te doen, en meer op mezelf te vertrouwen, behaalde ik betere resultaten.

Klinkt dit aantrekkelijk voor jou?
Hieronder geef ik je 7 praktische tips om een beregoed jaar te realiseren.
Begin met het stellen van één doel voor persoonlijke groei, carrière, gezondheid of hobby’s. Het behalen van dit doel kan een gevoel van voldoening geven en je stimuleren om nieuw perspectief voor jezelf te creëren. Maak het concreet en haalbaar!

Zeven praktische tips

  1. Respect en compassie: in deze wereld hebben we meer respect nodig voor elkaar, ons realiseren dat we niet hetzelfde denken en zijn. Dat je met compassie naar jezelf en anderen kan blijven kijken ook al ben je het niet eens met elkaar. Vaak helpt het om de goede intentie van de ander te zien. Stap over je eigen schaduw heen om uit een negatieve cirkel te blijven. Blijf steeds de verbinding opzoeken.
  2. Persoonlijke zelfzorg: Neem tijd voor jezelf, dagelijks. Dit kan variëren van het lezen van een boek, het nemen van een ontspannend bad, meditatie, of gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Plan het in!
  3. Reflectie en groei: Neem regelmatig de tijd om te reflecteren op je doelen, ervaringen en groei. Leer van je successen, dat wat je goed hebt gedaan. Vaak focussen we alleen op de tegenslagen, haal daar alleen je leerpunten uit.
  4. Gezonde leefstijl: Focus op een gezonde leefstijl door evenwichtig te eten, regelmatig te bewegen, sporten en voldoende rust te nemen. Een goede gezondheid is de basis voor een goed jaar. Dit bevordert ook je mentale gezondheid.
  5. Maak ruimte: voor dingen en mensen die belangrijk zijn voor je en je energie geven. Houdt niet vast aan je oude routines, zet nieuwe stappen.
  6. Relaties: Investeer tijd in het opbouwen en onderhouden van positieve relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Vertrouwen en verbinding zijn de basis hiervoor. Goede relaties kunnen zowel ondersteunend als verrijkend zijn. Wie zijn dat voor jou? En in welke relaties wil je investeren?
  7. Werk privé balans:
    In welke mate ben je tevreden en voldoe je aan de verwachtingen/eisen die aan je gesteld worden of aan die je jezelf stelt. Onderzoek waar het knelt in werk of privé en waar ruimte is voor verandering. Formuleer actiepunten en ga ermee aan de slag.  

Wil je hierover sparren of meer weten kijk bij coaching en trainingen of stuur me een berichtje.  

Ik wens je een beregoed jaar.

Dorris Falkenstein