Van de ene op de andere dag was je leven veranderd, werkte je thuis en was je huis, een school geworden.
Niet alleen jij, maar vaak ook je partner en je kinderen waren thuis.

Iedereen zat ineens boven op elkaar. En allemaal op zoek naar hun eigen ruimte.
Je normale dag structuur was compleet weg. Welke impact had dit op jou?

Het nieuwe werken was ineens geen keuze meer, geen collega’s om een bakkie mee te doen maar thuis in je eentje, misschien op een klein kamertje en alles online. En als je dan buiten kwam dan was er de angst voor besmetting, dus afstand houden, een ongekende inbreuk op ons leven.

Hoe heb jij dat ervaren? En wat voor effect heeft dit alles gehad op jouw eigen grenzen  en je persoonlijke ruimte zowel privé als in werk?  
Op veel vlakken heeft deze periode het nodige van een ieder gevraagd, sociaal, emotioneel en soms ook financieel.

Aanpassen en kansen zien
Vaak is er crisis nodig om te veranderen. Daar waar ik eerst weerstand had tegen online, zoals velen,  heb ik me ook snel aangepast van live contact naar online videobellen.

Dit biedt ook weer kansen heb ik gemerkt.
Coach en loopbaantrajecten, zelfs een persoonlijke training over grenzen stellen, waarin interactie en delen belangrijk is, geef ik nu in een klein groepje online. De deelnemers zijn er ook blij mee, ze leren, hoeven niet met het OV, dat spaart hen reistijd.  
Ook al is online vermoeiender en is het anders dan live contact, een combinatie kan toch nieuwe mogelijkheden bieden en tijd besparen. Zie jij kansen voor jezelf, nu we meer en meer van de lockdown afgaan? Wat heb je ervaren en geleerd?

Ik zie veel professionals door hun gedrevenheid om dingen te bereiken en het vele dat op hen afkomt, het vaak lastig vinden om goed met hun grenzen om te gaan.

Leer ‘Ontspannen grenzen stellen’
We zijn ons lang niet altijd bewust van onze grenzen en hoe die er uit zien. Ik heb onlangs een webinar gegeven, waarin de deelnemers ontdekten dat hun grenzen vaak hadden overschreden  in de Coronatijd, maar waarschijnlijk daarvoor ook al. Dit is meestal  een thema wat al langer speelt.

Wil jij je bewust worden van je grenzen  en leren hoe je in je persoonlijke situatie, en met grenzen om kan gaan?
Het stellen van grenzen of  en het bewustzijn van je grenzen, wat wil je wel en wat niet is belangrijk, en ook om in je energie en ontspanning te blijven, zowel in werk als privé.

Ben je ook de afgelopen tijd tegen je eigen grenzen aan gelopen? Wil je hier meer over leren hoe je hiermee om kan gaan?

Dan is de “Praktijktraining ‘grenzen stellen met compassie misschien iets voor jou?

Dinsdag 8 september start er weer een 8 weekse Praktijktraining ‘Grenzen stellen met compassie’ in een kleine groep online. 

Praktijktraining ‘Grenzen stellen met compassie’

Welke lessen trek jij uit de Coronatijd?

De Praktijktraining ‘Grenzen stellen met compassie’ is een effectieve methode waarmee je snel duidelijk krijgt hoe je met je eigen grenzen en grenzen van anderen omgaat in werk, privé, hobby’s, sport. Door het bewust worden van onze grenzen kunnen we meningsverschillen, gekwetstheid en overbelasting vroegtijdig herkennen en voorkomen.
Het werken aan een gezonde sterke ik-grens is onmisbaar voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Het is een voortdurende oefening om in harmonie met je omgeving te zijn of te komen.