Organisaties - Re-integratie & verzuim

Re-integratie & verzuim

Zieke medewerkers hebben een behoorlijke impact op de organisatie. De werkdruk bij directe collega’s neemt toe, er moet ineens van alles geregeld worden en naar een oplossing worden gezocht. Zeker als de werknemer lang uit de roulatie zal zijn, komt er heel wat bij kijken. Waar je voor de wet aan moet voldoen, de regels, met welke partijen krijg je te maken.

Begeleiding re-integratie en Wet poortwachter
Met een goede re-integratiebegeleiding van uw medewerker tijdens ziekte, helpt u hem/haar om weer aan het werk te gaan. Dit kan binnen de eigen organisatie (1e spoor). of naar ander werk buiten de organisatie. 2e spoor). Daarbij schakelt u een externe partij in. Bijvoorbeeld als het werk niet meer passend is en er geen mogelijkheden zijn om bij u te re-integreren. Dit vraagt veel tijd én inspanning, kennis van de regels zoals Wet Poortwachter, het krachtenveld en mogelijkheden.
Falkstone weet welke partij wat doet en wie wanneer ingeschakeld moet worden. We nemen de re-integratiebegeleiding van de medewerker voor onze rekening. Denken mee, zijn ook sparringpartner zodat de juiste dingen op het juiste moment gebeuren en voldoen aan de wettelijke verplichtingen. UWV-proof én biedt de medewerker weer perspectief. Binnen of buiten de organisatie.

Re-integratiebegeleiding 2e spoor
Voor re-integratiebegeleiding 2e spoor nodig? Ook dan kun je bij Falkstone terecht. Wij begeleiden het 2e spoortraject. We hebben een intake met de medewerker, stellen een plan van aanpak en de rapportages samen. Dit doen we op transparante wijze en koppelen terug waar nodig zodat u zicht houdt op de voortgang én de resultaten. We doen wat nodig is en meer. Met alle daarbij behorende stappen, conform Wet Poortwachter en UWV-proof. We helpen zowel de medewerker als de organisatie en zorgen voor een oplossing. Daar hoort ook het zoeken naar een re-integratieplek, het vinden van een baan of het starten van eigen bedrijf bij. Om deze doelen te bereiken maken we actief gebruik van ons netwerk. Proactief, daadkrachtig en betrokken. Een aanpak die van belang is. Het helpt loonsancties voorkomen. En dát bespaart veel tijd, kosten en onnodig gedoe. Bovendien bieden we u en uw medewerkers de kans om verder te gaan en daarmee weer perspectief.

Bekijk deze video voor meer uitleg over re-integratie bij Falkstone.

STRATEGIEGESPREK

Wilt u weten wat wij op het gebied van re-integratie en verzuim voor u kunnen betekenen?
Maak dan direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Testimonials

“Vanuit een burnout, re-integratie 2e spoor traject heeft Dorris mij begeleid in het proces ‘terug naar werk’. In drie maanden tijd liet Dorris mij inzien hoe sterk ik ben als mens en dat – als ik hét wil – alles mogelijk is. Bovenal ontdekte ik talenten, die ik nooit professioneel had ingezet en de voorwaarden om plezier te hebben in wat ik deed. Zij hielp mij aan een re-integratieplek waar ik dit kon gaan toepassen. Zij gaf mij een handreiking, maar zorgde ervoor dat de kracht van binnenuit kwam. Dat is geen aangeleerde vaardigheid. Dat is een gave, die zij bezit.”

Diewke, 37 jaar, content/tekstschrijfster

Mede namens Anneke wil ik je graag laten weten dat wij terugkijken op een zeer geslaagde samenwerking. Jij hebt Anneke al coach begeleid tijdens haar re-integratie en zoektocht naar een nieuwe baan toen het niet meer mogelijk bleek om haar werkzaamheden bij haar vorige werkgever te hervatten. Jouw inspanningen hebben ertoe geleid dat Anneke een nieuwe baan heeft gevonden en dat JINC, de organisatie waar ik leiding aan geef, een ervaren administratieve kracht rijker is.

Daniel Roos, directeur JINC

Overige diensten

Organisaties - Re-integratie & verzuim

DUURZAAM INZETBAAR & MOBILITEIT

Organisaties - Re-integratie & verzuim

LOOPBAAN-
BEGELEIDING

Organisaties - Re-integratie & verzuim

COACHING

Organisaties - Re-integratie & verzuim

OUTPLACEMENT