OVER DORRIS FALKENSTEIN

Over Dorris Falkenstein
Dorris FalkensteinOprichter en eigenaar Falkstone

Dorris Falkenstein is eigenaar van Falkstone, opgericht in 2003. Ik ben een sr coach, gecertificeerd loopbaanprofessional, trainer en sparringpartner voor organisaties en hoogopgeleide professionals op het gebied van loopbaanbegeleiding, duurzame inzetbaarheid, personal coaching, outplacement, re-integratie & verzuim.

Ervaring

Voordat ik  17 jaar geleden met Falkstone begon, vervulde ik zeventien jaar diverse leidinggevende marketingfuncties bij grote merken en in diverse branches (Super de Boer, Coca Cola en Bayer). Bovendien kom ik uit een ondernemingsgezin. Het is dus geen wonder dat ik zowel de taal van de werkgever als die van de werknemer spreekt en daar als geen ander een verbindende rol in kan spelen..

Missie

Het is belangrijk om je eigen koers te vinden en te varen, dan werk je vanuit je intrinsieke motivatie en benut je je eigen kracht en potentieel. Door te durven dromen, jezelf uit te dagen, bereik je met vallen en opstaan, jouw doel. Ik spreek uit ervaring, op persoonlijk vlak heb ik veel meegemaakt, daarnaast ben ik zelf van loopbaan geswitcht. Juist daardoor weet ik dat het moed vergt om buiten de begaande paden te treden, maar dat zo’n stap wel verrassende resultaten brengt. Door persoonlijke ontwikkeling, opleidingen en jarenlange ervaring ben ik gecertificeerd senior loopbaanprofessional.

Dorris valt het beste te omschrijven als ‘betrokken, deskundig, intuïtief en direct’. Ze heeft een eigen methode en aanpak ontwikkeld, die zorgt voor krachtige resultaten voor professionals en organisaties. Ze werkt vanuit de kernwaarden autonomie, authenticiteit en verbinding. Dorris maakt contact met zowel de ratio als de gevoelskant (geïntegreerd mentaal, fysiek en emotioneel).
Dat doet ze op een concrete en praktische manier. Veiligheid, integriteit, vertrouwen en respect staan centraal in haar aanpak.  Dorris haalt het optimale uit professionals voor zichzelf als de organisatie. Maar dat er beweging, gedragsveranderingen en resultaten ontstaan, is zeker.

Dorris Falkenstein is lid van de NOLOC Beroepsorganisatie en CMI-B gecertificeerd.

Opleidingen

 • VWOHEAO-CE
 • NIMA-C
 • Trainersopleiding(Phoenix, Utrecht)
 • Familieopstellingen (Phoenix, Utrecht)
 • Organisatieopstellingen (Bert Hellingerinstituut)
 • Oplossingsgericht management en coachen (Saxxion Hogeschool)
 • Geweldloze communicatie (Authenta)
 • TA (Maarten Kouwenhoven)
 • Lichaamswerk (Venwoude)
 • Karakterstructuren (Bodymind)

Je leert hoe je jezelf uitdaagt, je talenten en mogelijkheden benut en optimaal inzetbaar bent, voor jezelf als de organisatie. De presentaties bevatten naast kennis ook veel praktische tools zodat je direct aan de slag kunt met het geleerde. Wil je hier meer over weten? Neem contact op info@falkstone.nl of bel naar 020-3453536

“Als je werk doet wat je leuk vindt, dan hoef je niet meer te werken.”

Falkstone is in 2003 opgericht door Dorris Falkenstein en staat voor de verbinding tussen de harde en de zachte waarden in een organisatie en de mensen. ‘Stone’ symboliseert het stevige fundament en de zakelijke kant waarin resultaat en doelgerichtheid centraal staan. ‘Falk’ staat symbool voor de vrijheid, het vinden en volgen van je eigen koers waarbij je als mens trouw bent aan jezelf en jouw eigen waarden. De vrouw in het logo is de valkenier en symboliseert de missie van Falkstone. Als mensen werken vanuit hun intrinsieke motivatie, gaat het werk makkelijker en volgt het resultaat vanzelf. Precies dus zoals Confucius al zei: ‘Als je werk doet wat je leuk vindt, dan hoef je niet meer te werken.”

Voor wie

Falkstone organisatie- en loopbaanadvies richt zich op organisaties en hoogopgeleide professionals met ervaring 30-ers, 40-ers en 50-ers, met hbo- of wo-werk- en/of denkniveau. ook Young professionals zijn welkom.

Investeren in de beste oplossing

Niet iedereen kan terecht bij Falkstone. De persoonlijke begeleiding is effectief als de medewerker bereid is om in beweging te komen en met zichzelf aan de slag te gaan. En als u als organisatie bereid bent te investeren om de beste oplossing voor uw medewerkers en uw organisatie te vinden.

Branches

Falkstone heeft als coach, adviseur en begeleider veel ervaring in de volgende branches:

 • ICT
 • Financiële dienstverlening
 • Culturele sector
 • Zorg en welzijn
 • Overheid
 • Onderwijs
 • Woningcorporaties
 • Industrie

Veel kennis van de arbeidsmarkt, groot netwerk om professionals te kunnen begeleiden, juist over branches heen.

Klanten

Een greep uit de organisaties waar Falkstone de afgelopen jaren voor heeft gewerkt en werkt:
Over Dorris Falkenstein

Partners

Falkstone organisatie- en loopbaanadvies werkt samen met andere professionals en deskundigen zoals trainers, coaches, therapeuten, psychologen, arbodienst, bedrijfsarts, arbeidskundigen, arbeidsrechtadvocaat, mediator en leefstijl specialist. Om daar waar nodig u, op maat, te kunnen adviseren en verder te helpen. Een aantal partners staan hieronder vermeld.