OVER DORRIS FALKENSTEIN

Over Dorris Falkenstein
Dorris FalkensteinOprichter en eigenaar Falkstone

Dorris valt het beste te omschrijven als ‘betrokken, deskundig, intuïtief,  direct en doortastend’. Ze heeft een eigen methode en aanpak ontwikkeld de 3P K.R.A.C.H.T.® methode die zorgt voor krachtige resultaten voor professionals en organisaties. Ze werkt vanuit de kernwaarden autonomie, authenticiteit en verbinding. Dorris maakt contact met zowel de ratio als de gevoelskant (geïntegreerd mentaal, fysiek en emotioneel).
Dat doet ze op een concrete en praktische manier. Veiligheid, integriteit, vertrouwen en respect staan centraal in haar aanpak.  Dorris haalt het optimale uit professionals voor zichzelf als de organisatie. Maar dat er beweging, gedragsveranderingen en resultaten ontstaan, is zeker.

Dorris Falkenstein is coach persoonlijke, professionele en loopbaanontwikkeling  (NOLOC Beroepsorganisatie/ CMI-B gecertificeerd.

Opleidingen

 • VWO HEAO-CE
 • NIMA-C
 • Trainersopleiding(Phoenix, Utrecht)
 • Familieopstellingen (Phoenix, Utrecht)
 • Organisatieopstellingen (Bert Hellingerinstituut)
 • Oplossingsgericht management en coachen (Saxxion Hogeschool)
 • Geweldloze communicatie (Authenta)
 • Transactionele Analyse (TA, Maarten Kouwenhoven)
 • Lichaamswerk (Venwoude)
 • Karakterstructuren (Bodymind)
 • Grensbewustzijn (ik-grensbewustzijn)
 • In wezen ben je heel gebleven (Parabel)

Auteur van het boek ‘Vind samen met je beren jouw weg – in werk’  met de 3P K.R.A.C.H.T.® methode. Hoe je met zelfinzicht krachtig het heft in eigen handen neemt. Je leert hoe je jezelf uitdaagt, je talenten en mogelijkheden benut en optimaal inzetbaar bent, voor jezelf als de organisatie.  Hoe je jouw prachtbaan creëert of vindt?  Hoe je in verschillende situaties in werk met je beren om leert gaan, in plaats van dat ze weg moeten, je beren leert omarmen. 
De  inspirerende interactieve presentaties, gastlessen bevatten naast kennis, humor, is het ook praktisch zodat je direct aan de slag kunt met het geleerde. Wil je hier meer over weten? Neem contact op info@falkstone.nl of bel naar 020-3453536. Wil je Dorris persoonlijk spreken bel dan met 0623346972.

“Als je werk doet wat je leuk vindt, dan hoef je niet meer te werken.”

Falkstone is in 2003 opgericht door Dorris Falkenstein en staat voor de verbinding tussen de harde en de zachte waarden in een organisatie en de mensen. ‘Stone’ symboliseert het stevige fundament en de zakelijke kant waarin resultaat en doelgerichtheid centraal staan. ‘Falk’ staat symbool voor de vrijheid, het vinden en volgen van je eigen koers waarbij je als mens trouw bent aan jezelf en jouw eigen waarden. De vrouw in het logo is de valkenier en symboliseert de missie van Falkstone. Als mensen werken vanuit hun intrinsieke motivatie, gaat het werk makkelijker en volgt het resultaat vanzelf. Precies dus zoals Confucius al zei: ‘Als je werk doet wat je leuk vindt, dan hoef je niet meer te werken.”

Voor wie

Falkstone organisatie- en loopbaanadvies richt zich op organisaties en hoogopgeleide professionals met ervaring 30-ers, 40-ers en 50-ers, met hbo- of wo-werk- en/of denkniveau. ook Young professionals zijn welkom.

Investeren in de beste oplossing

Niet iedereen kan terecht bij Falkstone. De persoonlijke begeleiding is effectief als de medewerker bereid is om in beweging te komen en met zichzelf aan de slag te gaan. En als u als organisatie bereid bent te investeren om de beste oplossing voor uw medewerkers en uw organisatie te vinden.

Branches

Falkstone heeft als coach, adviseur en begeleider veel ervaring in de volgende branches:

 • ICT
 • Financiële dienstverlening
 • Culturele sector
 • Zorg en welzijn
 • Overheid
 • Onderwijs
 • Woningcorporaties
 • Industrie

Veel kennis van de arbeidsmarkt, groot netwerk om professionals te kunnen begeleiden, juist over branches heen.

Klanten

Een greep uit de organisaties waar Falkstone de afgelopen jaren voor heeft gewerkt en werkt:
Over Dorris Falkenstein

Partners

Falkstone organisatie- en loopbaanadvies werkt samen met andere professionals en deskundigen zoals trainers, coaches, therapeuten, psychologen, arbodienst, bedrijfsarts, arbeidskundigen, arbeidsrechtadvocaat, mediator en leefstijl specialist. Om daar waar nodig u, op maat, te kunnen adviseren en verder te helpen. Een aantal partners staan hieronder vermeld.

Dorris Falkenstein is eigenaar van Falkstone, opgericht in 2002. Ik ben een persoonlijk verandercoach, gecertificeerd loopbaanprofessional, ervaren systemisch coach, trainer en sparringpartner voor organisaties, managers en hoogopgeleide professionals op het gebied van , loopbaanbegeleiding, duurzame inzetbaarheid, personal coaching: werkstress, outplacement, re-integratie & verzuim en het voorkomen ervan.

Ervaring

Voordat ik 21 jaar jaar geleden met Falkstone begon, vervulde ik vijftien jaar diverse  marketingfuncties bij grote merken en in diverse branches (Super de Boer, Coca Cola en Bayer). Bovendien kom ik uit een ondernemingsgezin. Het is dus geen wonder dat ik zowel de taal van de werkgever als die van de werknemer spreekt en daar als geen ander een verbindende rol in kan spelen.

Missie

Het is belangrijk om je eigen koers te vinden en te varen, dan werk je vanuit je intrinsieke motivatie en benut je je eigen kracht en potentieel. Door te durven dromen, jezelf uit te dagen, bereik je met vallen en opstaan, jouw doel. Dit kan zijn dat je lekkerder in je vel te zit, je je steviger voelt en effectiever bent. Of dat je een prachtbaan creëert of vindt. 

Met mijn boek  “Vind samen met je beren jouw weg in werk’ wil ik mensen inspireren om stappen te zetten in persoonlijke of professionele  ontwikkeling ook al is het nog zo spannend. Gedurende mijn carrière en op persoonlijk vlak ben ook ik die beren tegengekomen en ben ik van loopbaan geswitcht. Een traject van vallen en opstaan. Juist daardoor weet ik dat het moed vergt om buiten de begaande paden te treden, zeker als je waarde hecht  aan zekerheid. Ik heb ook ervaren dat zo’n stap verrassende resultaten brengt. Naast opleidingen en ervaring is persoonlijk ontwikkeling een belangrijk ingrediënt voor succes.  

Coaching bij Falkstone

Wat houdt coaching in bij Falkstone? Hoe werkt het? Hoe ziet een coachtraject eruit? En maak kennis met Dorris.

Reintegratiebegeleiding 1ste en 2e spoor bij Falkstone

Wat is re-integratie 1ste en 2e spoor? Wat houdt zo’n traject in? Wat kan ik verwachten? Luister naar wat Dorris erover te vertellen heeft.

Outplacement bij Falkstone

Wil je weten wat een outplacement werk naar werk traject inhoudt? En wat het je oplevert bij Falkstone. Maak kennis met Dorris.

Loopbaanbegeleiding bij Falkstone

Wat is loopbaanbegeleiding? Wat houdt een loopbaancoaching traject in bij Falkstone. Wil je meer weten en kennis maken met Dorris bekijk dan deze video.