Ervaringen

Je bent natuurlijk best nieuwsgierig hoe we te werk gaan.
En wat de mensen die jou al voorgingen van ons vinden.
Lees, luister en zie hier de ervaringen van anderen.

Ervaringen over Van Droom naar Baan 3 maanden programma

Dorris zorgt voor de bloei van je huwelijk!
“Hoe doet ze dat? Door jouw partner te laten ontdekken welke baan het beste bij hem of haar past. Op enthousiaste wijze met volledige focus op jouw deelnemer helpt Dorris je. Ze is zeer vasthoudend maar wel op een warme en menselijke wijze. Samen met haar maak je een pas op de plaats in je werkende leven. Door stap voor stap te werken met sterke focus op het doel weet Dorris de diepere motivatie en drijfveren in jezelf te vinden. Ze helpt je echt contact te maken met je gevoel om daardoor haar belofte aan jouw (van droom van naar baan) te bereiken. Daarmee helpt ze niet alleen haar kandidaten maar ook de partners. Het geluk in werken heeft veel positieve invloed op privé. Ik kan Dorris namens mijzelf en mijn vrouw van harte bij jullie aanbevelen.”

Jeroen, deelnemer

Ervaringen over Loopbaanbegeleiding

“Ik wil wat anders maar wat moet ik anders?” met die vraag worstelde Sietze en kwam via de workshop ‘Van Droom naar Baan’ met Dorris Falkenstein in gesprek. Hij startte een loopbaantraject en kwam er al snel achter dat hij niet wat anders moest, maar dat het juist ging om ‘het anders doen’. “Feilloos wist Dorris de vinger op de zere plek te leggen en het verhaal achter mij en mijn vraag duidelijk te krijgen. Dat weefde ze als een rode draad door alle sessies heen. Het maakte mij duidelijk waar ik wat moest veranderen en ze gaf me concrete tips en handvatten hoe ik het dan anders kan doen.” Sietze is heel duidelijk: “Dorris is een vrouw met een enorme expertise op het gebied van loopbaantrajecten. Ze liet mij inzien dat ik veel meer capaciteiten heb dan ik dacht. Ik zie mijn toekomst duidelijker doordat ik weer een concreet doel heb. Ik ben heel blij dat ik met Dorris in contact ben gekomen!”

Sietze, 50 jaar, ziet toekomst duidelijker na loopbaantraject
Wij hebben Dorris Falkenstein ingezet voor de loopbaanbegeleiding van 2 leidinggevenden bij de Zonnehuisgroep. Vooraf werd duidelijk besproken welke zaken in de trajecten behandeld moesten worden en dat gebeurde ook. Dorris koppelde regelmatig terug en gaf een duidelijke eindrapportage.
De aanpak van Dorris is professioneel, nuchter en pragmatisch. En heel belangrijk, ze komt haar afspraken na. Wij zijn heel tevreden met Falkstone, de aanpak van Dorris en met het behaalde eindresultaat. Ik kan elke werkgever aanbevelen om naar Falkstone te gaan als er medewerkers of managers zijn die loopbaanvragen hebben.
Bas Brussaard, hoofd P&O Zonnehuisgroep
“Ik zat al lange tijd zonder werk en ondanks het vele solliciteren werd ik nooit ergens uitgenodigd. Om toch weer een baan te vinden heb ik contact opgenomen met Dorris Falkenstein voor loopbaanbegeleiding. Tijdens deze sessies werd duidelijk dat mijn c.v. weliswaar goed was maar toch nog aangescherpt kon worden. Ook hielp Dorris mij om effectiever te solliciteren. Zo adviseerde ze mij op het inzetten van mijn eigen netwerk en het beter gaan gebruiken van LinkedIn. Ze was steeds heel alert tijdens onze sessies en weet goed tussen de regels door te lezen. Dankzij haar tips en adviezen ben ik mijn sollicitaties anders aan gaan pakken. En met succes! Op dezelfde dag kreeg ik 2 parttime banen aangeboden! Ik ben daar heel erg blij mee, maar ook met alles wat ze me heeft geleerd en laten inzien. Ik kan iedereen die wil solliciteren met resultaat aanbevelen om contact op te nemen met Dorris van Falkstone voor deze praktische maar vooral ook persoonlijke loopbaanbegeleiding!”
Stefan, 51 jaar, vond ineens 2 banen
Nadat ik was ontslagen vroeg ik mij af hoe ik weer verder kon met mijn loopbaan. Ik wist dat ik iets anders wilde gaan doen maar ik vond het lastig er achter te komen wat dat zou kunnen zijn. Daarbij dacht ik dat mijn leeftijd niet erg mee zou werken. Door met Dorris te werken werd mij duidelijk dat in mijn ervaring mijn kracht zit. Zij richtte de focus daarop mijn ervaringen en maakte mij zo bewust van mijn kwaliteiten. ‘Al die ervaring is goud’ zei Dorris en dat ging ik ook zelf zo voelen. Dankzij Dorris zag ik, wat ik allemaal gedaan had en werd ik trots op mijn arbeidsverleden. Dit gebeurde tijdens een intensief traject van een aantal sessies waarbij ik verschillende huiswerkopdrachten kreeg. Dorris begeleidde me met veel aandacht voor de gevoelsmatige aspecten en daarnaast hield ze de focus op de praktijk. Ik heb Dorris ervaren als een resultaatgerichte coach die je met veel persoonlijke aandacht voor jouw verhaal weer helpt op het juiste spoor te komen.
Dolly, 56 jaar, docent ROC
“Na 8 jaar in de accountancy te hebben gewerkt was het duidelijk: ik wilde iets anders. Maar wat, daar kwam ik alleen niet uit. Via mijn voormalige werkgever kon ik bij Falkstone terecht voor loopbaanbegeleiding. In een paar sessies heeft Dorris mij laten inzien wat ik nu echt wilde; zij leerde mij om m’n hart te horen én te volgen. Met mijn liefde voor muziek en het organiseren van feesten was een nieuwe baan binnen de evenementenbranche heel logisch. Alleen had ik dat zonder haar hulp niet gezien. Toen die keuze eenmaal was gemaakt, ging het supersnel; de eerste sollicitatie was meteen raak! Ik ben ontzettend dankbaar dat Dorris zo met mij meedacht, me uitdaagde buiten mijn comfortzone te denken en me heeft geholpen deze keuze te maken. De samenwerking was altijd prettig en informeel, Dorris was goed bereikbaar en hielp mij ook met tips voor mijn cv, LinkedIn en hoe ik moest solliciteren. Ik ben nu zo blij met mijn nieuwe baan en daar dank ik Dorris voor. Wie twijfelt over een volgende stap in zijn carrière raad ik echt aan om de loopbaanbegeleiding van Dorris Falkenstein bij Falkstone te volgen!”
Ricardo, 29 jaar, vond zijn weg van accountancy naar evenementenbranche
Het loopbaantraject bij Dorris Falkenstein heb ik als inspirerend en vernieuwendervaren. Ik heb in het verleden verschillende loopbaangesprekken bij anderen gehad, waar ik niet veel verder mee ben gekomen. Door de systematische aanpak van Dorris Falkenstein, waarbij we zorgvuldig alle benodigde stappen hebben doorlopen, kwam ik los uit een impasse.
Gedurende het traject ben ik me bewust geworden van wat me energie geeft of juist energie kost. Mijn interesses werden duidelijker. Door mijn cv onder de loep te nemen kreeg ik een positiever en completer beeld van mijn werk- en studieverleden. Dit bevrijdde me van een negatieve houding ten opzichte van mezelf tot werk, waarvan ik me niet zo bewust was. Ook heb ik mijn kwaliteiten en capaciteiten onderzocht. Gedurende het traject kreeg ik tot mijn eigen verrassing een ingeving waar bij alles op zijn plek viel. Ik ben nu vol enthousiasme een eigen bedrijfje aan het starten.
Mirjam

Ervaringen over Outplacementtraject

Toen wij afscheid moesten nemen van 2 teammanagers hebben wij ze een outplacementtraject bij Falkstone aangeboden. Tijdens dat traject bleek Dorris zowel voor ons als voor de kandidaten een goede keus te zijn. Haar praktische aanpak die zowel zakelijk als betrokken is, was erg prettig. Ze komt haar afspraken na, is correct en heeft gelijktijdig veel aandacht voor het menselijke aspect. Elke hr-collega die een ervaren professional zoekt voor een outplacementtraject, kan ik aanraden om naar Falkstone te gaan. Dorris is nuchter, luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever en is in staat om de mensen echt verder te helpen. Haar aandacht voor de belangen van zowel de opdrachtgever als de kandidaten resulteert in een plezierige en succesvolle samenwerking voor alle betrokkenen.
Joke van Oort, Hoofd P&O Nieuwe Bibliotheek Almere
Het is alweer twee jaar geleden dat je me hebt gemotiveerd om een baan je zoeken. Ik ben goed terecht gekomen en nog steeds verbaasd dat werken leuk kan zijn. Daarom nog steeds blij dat je de juiste snaren wist te raken Dorris.
Erik, 48 jaar, na 2 jaar na begeleiding
Na persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen kwam ik op aanraden van een vriend bij Dorris terecht voor een outplacementtraject. In haar aanpak combineerde zij zakelijkheid met emotie om zo door te dringen tot de kern. Het was confronterend maar heel effectief. Ze heeft me door een groot bewustwordingsproces heen laten gaan. Door de sessies bij Falkstone weet ik hoe ik mijzelf beter kan profileren en mijn kwaliteiten benadruk. Ik weet nu wat mijn kracht is en wat ik kan. Dit geeft mij zoveel zelfvertrouwen. Dorris is een bijzondere dame in coachingsland; klein van stuk maar groot van hart en inzicht. Warm, scherp en analytisch heeft ze zich voor mij ingezet zodat ik ook echt verder kon komen. Met Dorris bereik je tenminste wat.
Mario, 44 jaar, WMO consulent / adviseur

Ervaringen over Re-integratietraject

“Vanuit een burnout, re-integratie 2e spoor traject heeft Dorris mij begeleid in het proces ‘terug naar werk’. In drie maanden tijd liet Dorris mij inzien hoe sterk ik ben als mens en dat – als ik hét wil – alles mogelijk is. Bovenal ontdekte ik talenten, die ik nooit professioneel had ingezet en de voorwaarden om plezier te hebben in wat ik deed. Zij hielp mij aan een re-integratieplek waar ik dit kon gaan toepassen. Zij gaf mij een handreiking, maar zorgde ervoor dat de kracht van binnenuit kwam. Dat is geen aangeleerde vaardigheid. Dat is een gave, die zij bezit.”

Diewke, 37 jaar, content/tekstschrijfster
Mede namens Anneke wil ik je graag laten weten dat wij terugkijken op een zeer geslaagde samenwerking. Jij hebt Anneke al coach begeleid tijdens haar re-integratie en zoektocht naar een nieuwe baan toen het niet meer mogelijk bleek om haar werkzaamheden bij haar vorige werkgever te hervatten. Jouw inspanningen hebben ertoe geleid dat Anneke een nieuwe baan heeft gevonden en dat JINC, de organisatie waar ik leiding aan geef, een ervaren administratieve kracht rijker is.
Daniel Roos, directeur JINC

Ervaringen over Coaching

Tijdens de sessies zet Dorris zich helemaal voor je in en gaat ze al snel naar de kern van de zaak. Onder haar begeleiding leerde ik op een andere, nieuwe manier naar mezelf kijken. Dit is zowel confronterend als verrijkend. Ook geeft Dorris tools mee om met bepaalde problemen te leren omgaan, stappen te zetten. Al met al was het een goede en verdiepende ervaring
Anoniem, deelnemer