Ervaringen

Je bent natuurlijk best nieuwsgierig hoe we te werk gaan.
En wat de mensen die jou al voorgingen van ons vinden.
Lees, luister en zie hier de ervaringen van anderen.

Ervaringen over Van Droom naar Baan 3 maanden programma

Dorris zorgt voor de bloei van je huwelijk!
“Hoe doet ze dat? Door jouw partner te laten ontdekken welke baan het beste bij hem of haar past. Op enthousiaste wijze met volledige focus op jouw deelnemer helpt Dorris je. Ze is zeer vasthoudend maar wel op een warme en menselijke wijze. Samen met haar maak je een pas op de plaats in je werkende leven. Door stap voor stap te werken met sterke focus op het doel weet Dorris de diepere motivatie en drijfveren in jezelf te vinden. Ze helpt je echt contact te maken met je gevoel om daardoor haar belofte aan jouw (van droom van naar baan) te bereiken. Daarmee helpt ze niet alleen haar kandidaten maar ook de partners. Het geluk in werken heeft veel positieve invloed op privé. Ik kan Dorris namens mijzelf en mijn vrouw van harte bij jullie aanbevelen.”

Jeroen, deelnemer

Ervaringen over loopbaanbegeleiding/loopbaancoaching/loopbaanadvies  

Na ongeveer 20 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt te hebben wilde ik onderzoeken of ik nog wel op mijn plek zat en de dingen deed waar ik goed in ben. Ik twijfelde of het misschien tijd was om iets anders te gaan doen, binnen of buiten de organisatie.

Ik heb meerdere coaches benaderd om mij daarbij te helpen en ook meerdere intakegesprekken gevoerd. Dorris sprong er voor mij uit omdat zij de juiste vragen stelde.

Het coaching traject heeft ongeveer een half jaar geduurd, omdat ik er bewust de tijd voor wilde nemen. Een waardevolle periode, waarin ik meer inzicht heb gekregen in mijn eigen competenties, maar ook in hoe anderen mij zien. Dankzij Dorris heb ik een helder beeld van wie ik ben, waar mijn kracht ligt en waar ik nog aan kan werken. Ik weet wat de komende jaren mijn richting is.

Michiel Banus (50), ICT consultancy

Wat maakt me blij? Waar krijg ik energie van? Ik wilde het eigenlijk altijd al weten maar had er nooit zo bewust over nagedacht. Mijn parttimebaan als activiteitenbegeleider van mensen met psychische problemen, gaf me niet de waardering die ik zocht en demotiveerde me steeds meer. Bovendien had ik daardoor nog nauwelijks energie over voor mijn eigen bedrijf.

Nadat ik bij Dorris eerst een gratis scan had gedaan, besloot ik om ervoor te gaan. Ik wilde meer grip op mijn eigen keuzes krijgen en weten waar mijn kwaliteiten en valkuilen lagen. Zowel qua werk als in mijn privéleven. Ik raakte steeds meer overtuigd dat een loopbaantraject me daarbij zou kunnen helpen.

Al tijdens het traject had ik besloten om mijn baan op te zeggen. Ik kwam erachter dat ik het leuk vond om met kinderen te werken en kreeg de gelegenheid om dat bij kinderopvang en diverse scholen te onderzoeken.

Al vond ik Dorris af en toe best streng, toch voelde ik me erg op m’n gemak bij haar. Ze is eerlijk, doortastend, vriendelijk en zakelijk tegelijk en die daadkracht had ik echt nodig.

Dit maakte me onderzoekender en opende mijn ogen. Zo realiseerde ik me dat ik zelf in actie moest komen om dingen te veranderen en werd ik meer dan eens geconfronteerd met mijn eigen uitstelgedrag.

Uiteindelijk heeft dit traject mij besluitvaardiger gemaakt en is mijn werkrichting helder geworden.

Als je erachter wilt komen wat je belangrijk vindt in het leven, waar je kansen en uitdagingen liggen, dan is Dorris de vrouw die je kan helpen om die te vinden. Ze weet wat ze doet, heeft kennis van zaken en geeft je handvatten om door te pakken.

Julianne Jansen (32), Begeleider

Lange tijd heb ik gedaan wat op mijn pad kwam. Ik werk al een aantal jaar voor hetzelfde bedrijf waar ik inmiddels diverse functies heb bekleed. Maar toen ik onlangs 50 werd ging er iets bij me knagen. Ik merkte dat ik mijn werk met steeds minder plezier en enthousiasme ging doen en twijfelde of ik nog wel op de juiste plek zat. Toen ik deze twijfel bij onze afdeling personeelszaken aankaartte, boden zij me een loopbaantraject via Falkstone aan.

Het belangrijkste dat Dorris me heeft laten inzien, is dat ik een beter besef heb wie ik ben, wat ik kan en vooral wat ik leuk vind. Haar open en vriendelijke aanpak is prettig maar ook het feit dat ze de precies de goede dingen vraagt. Ze weet heel goed de vraag achter de vraag te ontdekken.

Haar werkwijze is prettig en doeltreffend. Ze heeft ze me uitgedaagd om mijn eigen gedachten te vormen en na te denken over wat ik wil en leuk vind. Dorris neemt de tijd maar weet tegelijkertijd de vaart erin te houden. Met haar doortastende en concrete manier van werken, heeft ze me gemotiveerd om stappen te zetten en die om te zetten in een concreet actieplan. Ik weet nu wat ik wil hoe ik verder kan. 

Dirk van den Dool (50), Specialist schadeverzekeringen
Wij hebben Dorris Falkenstein ingezet voor de loopbaanbegeleiding van 2 leidinggevenden bij de Zonnehuisgroep. Vooraf werd duidelijk besproken welke zaken in de trajecten behandeld moesten worden en dat gebeurde ook. Dorris koppelde regelmatig terug en gaf een duidelijke eindrapportage.
De aanpak van Dorris is professioneel, nuchter en pragmatisch. En heel belangrijk, ze komt haar afspraken na. Wij zijn heel tevreden met Falkstone, de aanpak van Dorris en met het behaalde eindresultaat. Ik kan elke werkgever aanbevelen om naar Falkstone te gaan als er medewerkers of managers zijn die loopbaanvragen hebben.
Bas Brussaard, hoofd P&O Zonnehuisgroep
Ik heb Dorris benaderd voor een traject om te verhelderen wat ik echt wil (en wat niet) en hoe ik mezelf wil profileren. Dorris heeft me hierbij goed geholpen. In een flexibel, op maat gemaakt traject hebben we mijn leven en werk van alle kanten bekeken. Dorris is vriendelijk, doortastend en heeft veel oog voor detail; precies wat ik nodig had. Ik heb mooie stappen kunnen zetten. Ik kan haar van harte aanbevelen!
Pauline de Heer (34), adviseur
“Na 8 jaar in de accountancy te hebben gewerkt was het duidelijk: ik wilde iets anders. Maar wat, daar kwam ik alleen niet uit. Via mijn voormalige werkgever kon ik bij Falkstone terecht voor loopbaanbegeleiding. In een paar sessies heeft Dorris mij laten inzien wat ik nu echt wilde; zij leerde mij om m’n hart te horen én te volgen. Met mijn liefde voor muziek en het organiseren van feesten was een nieuwe baan binnen de evenementenbranche heel logisch. Alleen had ik dat zonder haar hulp niet gezien. Toen die keuze eenmaal was gemaakt, ging het supersnel; de eerste sollicitatie was meteen raak! Ik ben ontzettend dankbaar dat Dorris zo met mij meedacht, me uitdaagde buiten mijn comfortzone te denken en me heeft geholpen deze keuze te maken. De samenwerking was altijd prettig en informeel, Dorris was goed bereikbaar en hielp mij ook met tips voor mijn cv, LinkedIn en hoe ik moest solliciteren. Ik ben nu zo blij met mijn nieuwe baan en daar dank ik Dorris voor. Wie twijfelt over een volgende stap in zijn carrière raad ik echt aan om de loopbaanbegeleiding van Dorris Falkenstein bij Falkstone te volgen!”
Ricardo, 29 jaar, vond zijn weg van accountancy naar evenementenbranche
Het loopbaantraject bij Dorris Falkenstein heb ik als inspirerend en vernieuwendervaren. Ik heb in het verleden verschillende loopbaangesprekken bij anderen gehad, waar ik niet veel verder mee ben gekomen. Door de systematische aanpak van Dorris Falkenstein, waarbij we zorgvuldig alle benodigde stappen hebben doorlopen, kwam ik los uit een impasse.
Gedurende het traject ben ik me bewust geworden van wat me energie geeft of juist energie kost. Mijn interesses werden duidelijker. Door mijn cv onder de loep te nemen kreeg ik een positiever en completer beeld van mijn werk- en studieverleden. Dit bevrijdde me van een negatieve houding ten opzichte van mezelf tot werk, waarvan ik me niet zo bewust was. Ook heb ik mijn kwaliteiten en capaciteiten onderzocht. Gedurende het traject kreeg ik tot mijn eigen verrassing een ingeving waar bij alles op zijn plek viel. Ik ben nu vol enthousiasme een eigen bedrijfje aan het starten.
Mirjam
Vanwege gezondheidsklachten vroeg ik mijzelf op een gegeven moment af of ik qua werk wel op de goede plek zat. Vandaar dat ik besloot te gaan solliciteren. Maar tijdens het solliciteren twijfelde ik of dit wel een juiste beslissing was. Daarom heb ik Dorris benaderd. Omdat ik snel moest weten wat ik nou eigenlijk wilde, ging ik een spoedtraject in en kreeg ik gerichte huiswerkoefeningen van haar mee. In het begin moest ik wel wennen aan haar directheid, maar al gauw kon ik het alleen maar waarderen. In slechts een paar sessies kreeg ik inzichtelijk waar ik precies behoefte aan had. Zo kwam ik erachter dat ik het bedrijf eigenlijk niet wilde verlaten, maar alleen een andere rol wilde. En die heb ik inmiddels in overleg met mijn werkgever gekregen! Dit dankzij de professionaliteit, persoonlijke benadering en het inlevingsvermogen van Dorris. Als je hulp nodig hebt bij je loopbaan, zou ik zeggen: ga met haar praten, want zij kan jou zeker helpen.
Laura (47), werkt in de juridische dienstverlening

Al jarenlang ben ik manager bij een overheidsorganisatie. Ik doe mijn werk met veel plezier maar kreeg behoefte aan iets nieuws en was op zoek naar andere uitdagingen. Het begon te kriebelen.

Ik kon natuurlijk mijn cv oppoetsen en gaan solliciteren, maar ik wilde het goed aanpakken. Ik wilde een coach die mij kon begeleiden in de zoektocht naar de beste baan voor mij. Dus toen ik bij de afdeling P& O aanklopte voor informatie over loopbaanbegeleiding, stelden zij Dorris Falkenstein van Falkstone voor. Zij was precies de persoon die ik nodig had. Ze kregen gelijk.

Het fijne aan het loopbaan­programma van Dorris is haar duidelijke structuur en aanpak, al laat ze tijdens de gesprekken veel ruimte voor andere gedachten of invalshoeken.

Onze gesprekken zorgden voor orde en rust in mijn hoofd. Ik kreeg steeds meer duidelijkheid  en begreep mezelf beter in wat ik wel en juist niet wilde en wat het precies was wat mij aantrok in een functie. Bovendien leerde ik hoe ik die ambities goed in mijn cv goed kon verwerken.

De professionaliteit en integriteit van Dorris vond ik bijzonder prettig. Ze is gedegen en nieuwsgierig op een oprechte manier.  Ik voelde de ruimte om mijn gedachten te formuleren en mijn eigen conclusies te trekken en ben ik me veel bewuster geworden van mijn ambities en valkuilen. Ik ben heel blij dat ik het traject heb doorlopen. Het heeft me veel inzichten gegeven en me geweldig goed geholpen in mijn zoektocht. Als je gedegen naar jezelf wilt kijken en uitvinden wat je wilt dan raad ik Falkstone haar van harte aan.

Linda, Manager

“Ik wil wat anders maar wat moet ik anders?” met die vraag worstelde Sietze en kwam via de workshop ‘Van Droom naar Baan’ met Dorris Falkenstein in gesprek. Hij startte een loopbaantraject en kwam er al snel achter dat hij niet wat anders moest, maar dat het juist ging om ‘het anders doen’. “Feilloos wist Dorris de vinger op de zere plek te leggen en het verhaal achter mij en mijn vraag duidelijk te krijgen. Dat weefde ze als een rode draad door alle sessies heen. Het maakte mij duidelijk waar ik wat moest veranderen en ze gaf me concrete tips en handvatten hoe ik het dan anders kan doen.” Sietze is heel duidelijk: “Dorris is een vrouw met een enorme expertise op het gebied van loopbaantrajecten. Ze liet mij inzien dat ik veel meer capaciteiten heb dan ik dacht. Ik zie mijn toekomst duidelijker doordat ik weer een concreet doel heb. Ik ben heel blij dat ik met Dorris in contact ben gekomen!”

Sietze, 50 jaar, ziet toekomst duidelijker na loopbaantraject
Wij hebben Dorris Falkenstein ingezet voor de loopbaanbegeleiding van 2 leidinggevenden bij de Zonnehuisgroep. Vooraf werd duidelijk besproken welke zaken in de trajecten behandeld moesten worden en dat gebeurde ook. Dorris koppelde regelmatig terug en gaf een duidelijke eindrapportage.
De aanpak van Dorris is professioneel, nuchter en pragmatisch. En heel belangrijk, ze komt haar afspraken na. Wij zijn heel tevreden met Falkstone, de aanpak van Dorris en met het behaalde eindresultaat. Ik kan elke werkgever aanbevelen om naar Falkstone te gaan als er medewerkers of managers zijn die loopbaanvragen hebben.
Bas Brussaard, hoofd P&O Zonnehuisgroep
Ik heb Dorris benaderd voor een traject om te verhelderen wat ik echt wil (en wat niet) en hoe ik mezelf wil profileren. Dorris heeft me hierbij goed geholpen. In een flexibel, op maat gemaakt traject hebben we mijn leven en werk van alle kanten bekeken. Dorris is vriendelijk, doortastend en heeft veel oog voor detail; precies wat ik nodig had. Ik heb mooie stappen kunnen zetten. Ik kan haar van harte aanbevelen!
Pauline de Heer (34), adviseur
Ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil wat anders, maar wat? Dat is simpel gezegd de vraag die ik voorlegde aan Dorris. Haar antwoord was een vraag. Wat kan jij? Wie ben jij?
Dorris kan door analytisch te luisteren, lettend op bodylanguage vaak zeer gemakkelijk aan een kern komen waarvan ik niet wist dat die kern bestond.
Vanzelfsprekend gebruik Dorris tijdens de gesprekken ook modules om bijvoorbeeld erachter te komen wat jouw competenties zijn. Haar vertaling en het anders kijken naar de materie maakt een enorm verschil.
Dorris is een pitbull, maar dan wel één van het goede soort. Ze laat niet los. Ik heb zeer intensieve sessies meegemaakt waarbij het ook wel eens botste en dat was goed.
Nu heb ik een ander, beter beeld van mijzelf waardoor ik af en toe een klein vreugdedansje moet maken.
Met de hulp van Dorris ben ik nu volop bezig voor mijzelf te beginnen. En dat voelt goed.
David, vormgever

Om goed te kunnen definiëren welke richting ik wilde opgaan én omdat ik mijn cv op orde wilde krijgen, heb ik Dorris ingeschakeld. Aan beide punten hebben we gewerkt en daar ben ik hartstikke blij mee. Wat mij – al vanaf het introductiegesprek – aansprak is dat Dorris ‘to the point’ is en praktisch te werk gaat, zonder poespas. Je komt er namelijk voor loopbaanbegeleiding en niet voor therapie. Ook weet ze heel goed de juiste vragen te stellen. Ik dacht in eerste instantie namelijk dat ik al wist wat ik wilde, maar dankzij haar begeleiding ben ik erachter gekomen dat ik een andere baan wil in dezelfde richting. Ik vind Dorris zeer professioneel, betrokken, overtuigend en iemand die met heel haar hart staat achter wat ze doet. Zeker een aanrader!

Marleen, werkt in de communicatie
“Ik zat al lange tijd zonder werk en ondanks het vele solliciteren werd ik nooit ergens uitgenodigd. Om toch weer een baan te vinden heb ik contact opgenomen met Dorris Falkenstein voor loopbaanbegeleiding. Tijdens deze sessies werd duidelijk dat mijn c.v. weliswaar goed was maar toch nog aangescherpt kon worden. Ook hielp Dorris mij om effectiever te solliciteren. Zo adviseerde ze mij op het inzetten van mijn eigen netwerk en het beter gaan gebruiken van LinkedIn. Ze was steeds heel alert tijdens onze sessies en weet goed tussen de regels door te lezen. Dankzij haar tips en adviezen ben ik mijn sollicitaties anders aan gaan pakken. En met succes! Op dezelfde dag kreeg ik 2 parttime banen aangeboden! Ik ben daar heel erg blij mee, maar ook met alles wat ze me heeft geleerd en laten inzien. Ik kan iedereen die wil solliciteren met resultaat aanbevelen om contact op te nemen met Dorris van Falkstone voor deze praktische maar vooral ook persoonlijke loopbaanbegeleiding!”
Stefan, 51 jaar, vond ineens 2 banen
Nadat ik was ontslagen vroeg ik mij af hoe ik weer verder kon met mijn loopbaan. Ik wist dat ik iets anders wilde gaan doen maar ik vond het lastig er achter te komen wat dat zou kunnen zijn. Daarbij dacht ik dat mijn leeftijd niet erg mee zou werken. Door met Dorris te werken werd mij duidelijk dat in mijn ervaring mijn kracht zit. Zij richtte de focus daarop mijn ervaringen en maakte mij zo bewust van mijn kwaliteiten. ‘Al die ervaring is goud’ zei Dorris en dat ging ik ook zelf zo voelen. Dankzij Dorris zag ik, wat ik allemaal gedaan had en werd ik trots op mijn arbeidsverleden. Dit gebeurde tijdens een intensief traject van een aantal sessies waarbij ik verschillende huiswerkopdrachten kreeg. Dorris begeleidde me met veel aandacht voor de gevoelsmatige aspecten en daarnaast hield ze de focus op de praktijk. Ik heb Dorris ervaren als een resultaatgerichte coach die je met veel persoonlijke aandacht voor jouw verhaal weer helpt op het juiste spoor te komen.
Dolly, 56 jaar, docent ROC

Ervaringen over Outplacementtraject

Ik was al een tijdje aan het nadenken om een andere loopbaan richting in te slaan, maar Ik wist niet goed hoe ik moest beginnen en zocht daarom coaching en sturing. Zo kwam ik bij Dorris terecht.

Na een kort ontwikkeladviestraject had ik behoefte aan meer. Daarom heb ik besloten om een uitgebreid outplacementtraject bij Dorris te gaan volgen.

Ik had op voorhand het idee dat ik praktische hulp nodig had, maar het traject bracht veel meer. Dorris leerde me dat ik, om te besluiten welke vervolgstappen ik wilde nemen, niet alleen moest kijken naar welke functies ik in het verleden heb vervuld, maar ook naar welke specifieke kwaliteiten ik in huis heb en wat ik echt leuk vind.

Tijdens het traject zijn veel puzzelstukjes op zijn plek gevallen. Ik begrijp mezelf beter en ben zelfverzekerder geworden omdat ik weet wat ik wil en wat voor soort werk bij me past. Dit maakt me krachtig en positief, waardoor ik me ook beter kan profileren. Ik ben inmiddels ook een opleiding gestart die heel goed bij me past en bij mijn nieuwe rol/functie, waardoor ik na afronding een nieuwe baan kan vinden.

De werkwijze en methodiek van Dorris is effectief en fijn. De opdrachten zijn verhelderend en constructief en haar manier van coaching is prettig en warm. Die kwaliteiten weet ze heel goed in te zetten.

Francijn Woudstra (52), Jurist
Het is alweer twee jaar geleden dat je me hebt gemotiveerd om een baan je zoeken. Ik ben goed terecht gekomen en nog steeds verbaasd dat werken leuk kan zijn. Daarom nog steeds blij dat je de juiste snaren wist te raken Dorris.
Erik (48), na 2 jaar na begeleiding
Toen wij afscheid moesten nemen van 2 teammanagers hebben wij ze een outplacementtraject bij Falkstone aangeboden. Tijdens dat traject bleek Dorris zowel voor ons als voor de kandidaten een goede keus te zijn. Haar praktische aanpak die zowel zakelijk als betrokken is, was erg prettig. Ze komt haar afspraken na, is correct en heeft gelijktijdig veel aandacht voor het menselijke aspect. Elke hr-collega die een ervaren professional zoekt voor een outplacementtraject, kan ik aanraden om naar Falkstone te gaan. Dorris is nuchter, luistert goed naar de wensen van de opdrachtgever en is in staat om de mensen echt verder te helpen. Haar aandacht voor de belangen van zowel de opdrachtgever als de kandidaten resulteert in een plezierige en succesvolle samenwerking voor alle betrokkenen.
Joke van Oort, Hoofd P&O Nieuwe Bibliotheek Almere

Door een fusie werd het bedrijf waar ik werkte plotseling onderdeel van een veel groter geheel. Ik wist vrij snel dat ik mijn draai hier niet meer zou gaan vinden. En dus ging ik, na bijna 30 jaar bij dezelfde werkgever, op zoek naar mijn volgende stap. Mijn werkgever bood me een outplacementtraject naar keuze aan en via via vond ik 2 bureaus.
Ik zocht naar persoonlijke begeleiding bij het uitstippelen van een nieuwe route. Geen trucjes hoe ik me beter zou kunnen presenteren om snel een nieuwe baan te vinden, zoals het bureau waar ik niet voor koos suggereerde.

Tijdens het 1e gesprek met Dorris wist ik direct dat het goed zat. Ze voelde de situatie heel goed aan en was sensitief tijdens deze toch wel kwetsbare periode in mijn leven. Ik dacht in eerste instantie dat ik me aangepaster moest gaan gedragen. Maar Dorris maakte me duidelijk dat het vooral ging om wat ik zelf wilde.
Omdat ik al vlak na mijn ontslag opdrachten kreeg aangeboden, leek het een logische stap om als zelfstandige verder te gaan. Dorris stimuleerde me om, als ik goede opdrachten wilde binnenhalen en bij de juiste mensen aan tafel wilde komen, goed na te denken over hoe ik mezelf ging positioneren.

Onze gesprekken hebben me enorm geholpen mijn focus te vinden, waardoor ik opdrachten krijg die bij mijn expertise en kennisniveau passen. Het is fijn en uitdagend om te ervaren dat ik ook in mijn nieuwe rol als zelfstandige mijn vakkennis, talenten en ervaring goed kan inzetten.
De persoonlijke aanpak van Dorris heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik heb haar leren kennen als een prettige sparringpartner met wie ik echt contact kon maken. En haar geloof in een bevredigend resultaat gaf me het inzicht dat het allemaal wel goed zou komen.

Bart de Vries (57), ICT manager
Op zoek naar een andere baan, maar hoe begin je daarmee?
Met die missie ging ik in gesprek met Dorris Falkenstein nadat mijn voormalige werkgever haar had gevraagd een voorlichting aan mij en mijn collega’s te geven vanwege een aangekondigde reorganisatie. Tijdens het persoonlijk gesprek na afloop werd mij meteen duidelijk dat zij mij kon helpen. Dorris legde de focus in eerste instantie op mijzelf; wat kan ik, wat wil ik? Door die gesprekken werd ik mij bewust van mijn mogelijkheden, groeide mijn vertrouwen en kreeg ik een veel duidelijker beeld welke rol of functie ik wilde gaan bekleden. Bovendien hebben haar duidelijke handvatten over arbeidsmarkt oriëntatie, en praktische sollicitatietips mij enorm goed geholpen.
Dorris heeft een doelgerichte en effectieve aanpak en kijkt goed naar welke vorm bij je past. Haar enthousiasme en positieve houding geven energie en ook haar heldere feedback op mijn gedrag is heel leerzaam en verhelderend geweest. Met haar doelgerichte systematiek heeft ze me bewust gemaakt van mijn kansen en me op nieuwe ideeën gebracht in mijn zoektocht naar de baan van mijn dromen die ik daardoor al tijdens het coaching traject had gevonden.
Bianca Monsma (40), manager frontoffice
Na een carrière van 34 jaar in de bibliotheekbranche ben ik bij Dorris een outplacementtraject gaan doen. Dorris biedt geen standaardtraject van werk naar werk, maar gaat uit van jou als persoon. Wie ben jij, wat zijn je kwaliteiten, waar kom je vandaan, wat inspireert jou en wat kost je energie. Dorris biedt maatwerk met naast begeleiding ook coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op gedegen vakkennis en vanuit een professionele houding met oprechte aandacht en betrokkenheid. Het traject heeft mij een nieuwe denkrichting opgeleverd en een aantal waardevolle sollicitatie­gesprekken. Met veel inzichten en perspectief op een nieuwe werkkring heb ik het traject afgesloten. Ik gun iedereen een coach als Dorris.
Ina van Dijk (55), financieel adviseur (project/business)controller
Na persoonlijke en zakelijke ontwikkelingen kwam ik op aanraden van een vriend bij Dorris terecht voor een outplacementtraject. In haar aanpak combineerde zij zakelijkheid met emotie om zo door te dringen tot de kern. Het was confronterend maar heel effectief. Ze heeft me door een groot bewustwordingsproces heen laten gaan. Door de sessies bij Falkstone weet ik hoe ik mijzelf beter kan profileren en mijn kwaliteiten benadruk. Ik weet nu wat mijn kracht is en wat ik kan. Dit geeft mij zoveel zelfvertrouwen. Dorris is een bijzondere dame in coachingsland; klein van stuk maar groot van hart en inzicht. Warm, scherp en analytisch heeft ze zich voor mij ingezet zodat ik ook echt verder kon komen. Met Dorris bereik je tenminste wat.
Mario, 44 jaar, WMO consulent / adviseur

Ervaringen over Re-integratietraject

Tijdens mijn burn-out kwam ik via mijn werkgever bij Falkstone terecht voor een 2e spoor re-integratietraject. Dorris mag dan klein van stuk zijn, ze is voor mij van grote betekenis geweest. Dorris is warm en met veel kennis van zaken gaat ze doortastend te werk. Ze wist mijn aanvankelijke weerstand om te zetten in actie en samen zijn we actief op zoek gegaan naar mijn droombaan. Dat was niet altijd makkelijk, maar heeft me gebracht dat ik nu weet wat ik wil en nodig heb. Dorris heeft mij weer in mijn kracht gezet en met mijn hervonden kracht en nieuwe inzichten heb ik mijn droombaan (of prachtbaan) gevonden! 

J., 45 jaar

“Vanuit een burnout, re-integratie 2e spoor traject heeft Dorris mij begeleid in het proces ‘terug naar werk’. In drie maanden tijd liet Dorris mij inzien hoe sterk ik ben als mens en dat – als ik hét wil – alles mogelijk is. Bovenal ontdekte ik talenten, die ik nooit professioneel had ingezet en de voorwaarden om plezier te hebben in wat ik deed. Zij hielp mij aan een re-integratieplek waar ik dit kon gaan toepassen. Zij gaf mij een handreiking, maar zorgde ervoor dat de kracht van binnenuit kwam. Dat is geen aangeleerde vaardigheid. Dat is een gave, die zij bezit.”

Diewke, 37 jaar, content/tekstschrijfster

Dorris heeft mij begeleid in een re-integratietraject. Ik ben hierover erg tevreden! Dorris is deskundig en zeer betrokken en grondig. Het heeft me meer zelfinzicht opgeleverd en een goed overzicht van mijn carrièremogelijkheden. Concreet ben ik nu bezig met het opstarten van een online onderneming.”

 

Erwin, 34 jaar , Adviseur

Na een aantal jaren in de extramurale zorg kwam ik als teamleider op kantoor terecht. Vrij snel daarna kon ik doorgroeien naar een hogere leidinggevende functie. Maar toen kwam corona. Ik was lange tijd ziek, privé waren er zorgen, een collega waar ik erg op gesteld was werd op een rotmanier ontslagen uit zijn functie en ik kreeg mede daardoor meer werk. Het lukte me desondanks op de been te blijven. Toen werd ik weer ziek en belandde in het ziekenhuis. Toch ging ik maar door, ondanks geheugenverlies, concentratieproblemen en een constant opgejaagd gevoel. Na het overlijden van een dierbare vriendin en een heftige paniekaanval heb ik me uiteindelijk ziek gemeld.

Acht maanden later kwam ik bij Dorris terecht. Zelf was ik eigenlijk nog niet zo ver, en zij begreep dat en hield daar rekening mee. Ik vind haar eerlijkheid en directheid erg prettig. Het was af en toe keihard werken, maar omdat ik er zoveel positieve dingen uithaalde wilde ik graag doorgaan. Praktische dingen, zoals hoe ik mijn energie beter verdeel, maar ook inzicht in bepaalde patronen. Ook haar boek is een aanrader, daar heb ik veel aan gehad. Ik weet zeker dat dit me niet nog een keer gaat gebeuren.

Ik ben nu een aantal maanden aan het re-integreren volgens mijn eigen plan en in mijn eigen tempo. Mede door het traject met Dorris kwam ik erachter dat ik mijn prachtbaan al had, maar dat deze door allerlei andere zaken te veel versnipperd was geraakt. Ik ga dan ook weer terug naar mijn huidige functie. Maar dit keer leg ik mijn focus anders dankzij de tools die Dorris mij heeft aangereikt en die mij versterken om mijn vak meer ontspannen uit te oefenen. Het was een zware weg en ik heb nog een stukje te gaan, maar ik ben weer mindful en blij.   

Esther (47), re-integreert in de gezondheidszorg
Mede namens Anneke wil ik je graag laten weten dat wij terugkijken op een zeer geslaagde samenwerking. Jij hebt Anneke al coach begeleid tijdens haar re-integratie en zoektocht naar een nieuwe baan toen het niet meer mogelijk bleek om haar werkzaamheden bij haar vorige werkgever te hervatten. Jouw inspanningen hebben ertoe geleid dat Anneke een nieuwe baan heeft gevonden en dat JINC, de organisatie waar ik leiding aan geef, een ervaren administratieve kracht rijker is.
Daniel Roos, directeur JINC

Mijn werkgever en ik waren overeengekomen dat ik een re-integratie 2e spoortraject zou volgen. Het doel: herstellen en kunnen uitkijken naar een andere baan. Ik wilde wel vooruit, maar dat lukte bij mijn huidige werkgever niet. Ik had veel last van burn-out gerelateerde (fysieke) klachten en had nauwelijks ruimte om na te denken over wat ik belangrijk vond in mijn werk.
Door gevarieerde oefeningen en huiswerkopdrachten te doen, heeft Dorris me geleerd hoe ik dit kon ontdekken. Naast heldere inzichten gaf haar werkwijze me tegelijkertijd scherpte en houvast. Ik heb een enorme boost in mijn zelfvertrouwen gekregen. En daardoor heb ik een duidelijker beeld gekregen wat mijn kwaliteiten, competenties en werkrichting is. Daarnaast heeft Dorris me aan een hele prettige re-integratieplek geholpen waar ik weer uren en vertrouwen kon opbouwen.
Ik vond het traject bij Dorris heel prettig om te doen. Het was een waardevolle en leerzame ervaring. 

Cathalijne de Wilde

Ervaringen over Coaching

Ik heb een mooie baan, fijn gezin, hobby’s etc. Alles goed voor elkaar. Maar ik voelde me ook vaak moe en gestrest, ik genoot minder dan ik wilde. Ik heb met Dorris onderzocht hoe ik meer ontspanning kan vinden en me op tijd weer op kan laden. We zijn op zoek gegaan naar patronen in mijn denken en gedrag, die voor onrust zorgen. En naar manieren om deze patronen te doorbreken. Dat heeft me veel gebracht, vooral ontspanning en plezier in de dingen die ik doe. Als je het gevoel hebt dat patronen je in de weg zitten en je wilt die doorbreken, dan kan Dorris je daar op een prettige en veilige manier bij helpen!

Albert, IT-adviseur
Tijdens de sessies zet Dorris zich helemaal voor je in en gaat ze al snel naar de kern van de zaak. Onder haar begeleiding leerde ik op een andere, nieuwe manier naar mezelf kijken. Dit is zowel confronterend als verrijkend. Ook geeft Dorris tools mee om met bepaalde problemen te leren omgaan, stappen te zetten. Al met al was het een goede en verdiepende ervaring
Anoniem
Op mijn werk maar ook op persoonlijk vlak, voelde Ik de behoefte om krachtiger over te komen en meer gezag uit te stralen. Ik merkte namelijk dat ik vaak in mijn hoofd bleef zitten. Via mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om een coaching traject bij Dorris te volgen. Ik dacht en hoopte bij haar handvatten te vinden hoe ik dichterbij mezelf zou kunnen komen waardoor ik steviger in mijn schoenen zou gaan staan.
 
Naast de coaching stelde Dorris voor om ook haar 8-weekse training ‘Grenzen stellen met compassie’ te volgen.
Dorris wist snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze heeft me geleerd beter naar mijn gevoel te luisteren doordat ik me bewust werd wat situaties met me doen.
Ik heb Dorris ervaren als een gedreven vakvrouw die er geen doekjes om windt. Ze heeft me op een respectvolle manier gestimuleerd het beste uit mezelf te halen en was ook tussen de coaching sessies door goed bereikbaar om te sparren en door te vragen over zaken waar ik mee worstelde. Ze leek altijd feilloos aan te voelen waar de ‘pijn’ zat.

 
Door de coaching en training van Dorris durf ik zaken nu veel sneller bespreekbaar te maken, deel ik mijn mening makkelijker en neem ik sneller het initiatief. Dat het traject mij veel heeft opgeleverd, kan ik ook afleiden uit de positieve feedback die ik van mensen in mijn omgeving terugkrijg. Wat een mooi cadeau!

Cecilia, jurist, 29 jaar

Dorris straalt rust en geduld uit en neemt echt de tijd voor je. Tijdens onze gesprekken had ik nogal eens de neiging om terug te vallen in oude denkpatronen. Dorris trok me dan aan mijn jasje en wees me daarop. Ze biedt een fijne vertrouwde, rustige omgeving waar je ik kwetsbaar durfde te zijn. Tijdens het traject (4 maanden) heb ik veel over mezelf geleerd en een goede balans gevonden tussen energie geven en ontvangen. 

In de organisatie waar ik werk, zit ik al 18 jaar. Ik heb al veel verschillende functies bekleed. Maar toen ik gevraagd werd voor een strategische functie, wilde ik onderzoeken hoe ik die nieuwe rol zou willen inkleuren. Ik zou veel meer op directieniveau gaan opereren en communiceren en bovendien meer vrijheden hebben. Daarom had ik behoefte aan een professional die me kon prikkelen en uitdagen. Daarbij was mijn privéleven ook behoorlijk opgeschud door de komst van mijn zoon.

Onze gesprekken vond ik soms behoorlijk pittig. Maar daardoor zag wel mijn valkuilen en hoe ik daar niet altijd goed mee omging. Om een voorbeeld te noemen; als er op het werk een probleem was, bood ik mezelf aan als de oplossing. Ik vind nu eenmaal veel dingen leuk om te doen en heb door de jaren heen ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Maar dat kon ook tegen me werken. Nu denk ik eerst na voordat ik antwoord geef en durf ik ook nee te zeggen. Ik weet nu beter waar ik mijn tijd en energie aan wil besteden.

Remco Granneman, Senior eProcurement Implementation Specialist EMEA, 43 jaar