Ik kan niet zonder doel!

Wat ik al wist in mijn werk is dat ik een doel nodig heb, uitdaging om geprikkeld te worden, een ambitie.
2 maanden geleden kreeg ik de uitnodiging om deel te nemen aan de Lentemarathon in Amstelveen 10 km hardlopen in een estafette van 42 km. Dus 4 mensen die gezamenlijk deze afstand lopen.
Ik liep op dat moment 4-5 km, maar vrij onregelmatig en na 2 jaar merkte ik bij mezelf dat ik niet verder groeide en op een bepaald niveau bleef hangen. 10 km was voor mij een soort onbereikbaar doel.

Dat is niet wie ik ben en kon daar ook niet echt tevreden mee zijn. Ik wil groeien mezelf ontwikkelen, niet stilstaan. Ik hield mezelf wel voor dat ik niet overal ambitieus in hoefde te zijn. Dit betekende dat ik nog steeds in de beginnersgroep zat. Regelmatig zag ik lopers overstappen naar de gevorderde groep en stiekem wilde ik dat natuurlijk ook wel . De trainster had al vaker gezegd, je kan makkelijk naar de volgende groep. Zelf hield ik dat tegen, dat was toch iets te veel gevraagd, dan moest ik mezelf committeren en kon ik het wel zo ver lopen 7-8 km.

Training door experts helpt enorm

Maar goed dat de vraag van de lentemarathon voorbij kwam. Dit was voor mij de juiste prikkel. Wat me over de streep haalde is dat je ook er nog bij getraind werd door een prof. Ik heb me toen ingeschreven yeah. En trots op mezelf dat ik was.
Maar toen begon het pas. Inschrijven was niet zo moeilijk maar dan….
Het trainen 3- 4 x in de week, de spierpijn, moe zijn. Circuit oefeningen die echt zwaar waren.. En van mijn bestaande trainingsgroep ben ik ook eindelijk overgestapt naar de gevorderde groep.

Aanpakken van mijn mindset

Vooral mijn interne dialoog, al die negatieve gedachten; gaat het me wel lukken, kan ik het wel. Want naast de groepstrainingen moest ik zelf ook trainen. Dus kwam ik ook de neiging tegen om het op te geven. Allerlei smoezen bedenken om toch af te zeggen. Ik wil dit en laat me toch niet kennen!
Maar ….DE motivatie om het te halen was groot. Ik maakte de keuze om er echt voor te gaan!
Daardoor bleef ik door gaan om mijn doel te halen. Opgeven is dan geen optie. Dus als ik geen zin had of zo’n niet helpende gedachte, dan ging ik toch. DE uitdaging om dat wat niet mogelijk lijkt toch te realiseren, dat geeft een enorme kick!

Samen ervoor gaan

Voor mij was het heel motiverend om er samen voor te gaan.
Tijdens de training elkaar te prikkelen om toch net iets verder door te gaan dan ik zelf misschien zou doen. Met elkaar een doel bereiken in dit geval 10 km halen als persoon. De lente marathon Amstelveen is een estafetteloop, dus je bent ook van elkaar afhankelijk zodat elke volgende loper het stokje kan overnemen, een motiverende gedachte.

Samenvattend mijn 4 succesfactoren:

Succesfactor 1: Doel hebben

Een doel hebben heeft mij bijzonder gemotiveerd en ook nog binnen een vrij korte termijn
2 maanden van 5 naar 10 km. Datum lag vast 2 april.

Succesfactor 2 Eigen mindset

Dat ik mezelf aanpakte als mijn interne dialoog weer aan de gang was, dat Ik niet toe liet dat deze negatieve gedachten de overhand kregen. Toch gaan, als ik geen zin had of er excuses in me opkwamen. Het ging erom grenzen te verleggen. Dat kon alleen door mezelf positief te stimuleren en liefdevol met mezelf om te gaan. En daarna het voldane gevoel als beloning. Echt heerlijk.

Succesfactor 3 Trainen

Techniek trainen, goede ondersteuning krijgen door experts, die echt weten wat ervoor nodig is om mijn doel te halen. Trainen en mezelf verbeteren echt naar een hoger plan tillen, in dit geval om mijn spieren te versterken en conditie te vergroten en deze afstand te trainen.

Succesfactor 4 Samen

Samen was zoals hierboven beschreven is ook heel stimulerend. Elkaar prikkelen om nog iets verder te gaan dan je eigenlijk zelf denkt dat je kan, en steun ondervinden van elkaar als het moeilijk is.

Hoe hardlopen bijdraagt aan een succesvolle loopbaan!  4 succesfactorenResultaat:

We hebben op 2 april samen een prestatie neergezet, ons doel bereikt , onze grenzen verlegd, en daarna natuurlijk een feestje gevierd om dit resultaat te vieren. Het geeft mij een enorme kick, veel voldoening om dat wat eerst onmogelijk lijkt toch te realiseren, de 10 km!

 

 

Wil je ook stappen zetten en echt gaan voor de volgende stap in je loopbaan.

Heb jij een duidelijk loopbaan doel voor ogen?
Wil je gaan voor geluk in je werk en leven?
Wil je niet toegeven aan al die redenen waarom je het nu niet doet, maar je mindset trainen.
Gun je je zelf dat je dat doel stap voor stap gaat bereiken?
Wil je daarbij getraind worden door een expert, die jou echt verder helpt?
Ik garandeer je dat je in 3 maanden echt weet wat je wilt, welke stappen jij gaat zetten om jouw doel te realiseren, zodat je echt het werk doet wat bij jou past. Zodat Jij kan groeien en bloeien. Wil jij dat ook? Met energie, plezier en voldoening werken. Samen kunnen we dat bereiken!

>>>Meld je dan snel aan voor een gratis doorbraakgesprek <<

Wil je eerst ontdekken waar je staat in je werk, dan kan je ook eerst de gratis van Droom naar Baan scan maken.
Daarna kan je ook gebruik maken van het gratis doorbraakgesprek.

 

 

Maak je eigen van Droom naar Baan scan

Hoe hardlopen bijdraagt aan een succesvolle loopbaan!  4 succesfactoren

Wil jij weten hoe je meer succesvol kan zijn in je huidige werk en carrière?
Maak de gratis van Droom naar Baan Scan, dit is een laagdrempelige manier om te ontdekken waar jij in je huidige werk en carrière staat en wat ervoor nodig is om je doel te bereiken.