Volgens de MBTI persoonlijkheidstest die ik een aantal jaren geleden heb gemaakt kwam ik eruit als extravert. Voor mij klopte dat toen ook. Ik kan namelijk best gemakkelijk contact leggen en een gesprek aanknopen.

Hoe jij als (te) bescheiden professional succesvol kunt zijn in je werk!Maar naar mate ik langer netwerk kom ik er steeds meer achter dat ik ook introvert ben. Wat bedoel ik met introvert? Van nature ben ik niet iemand die houdt van small talk, ik kan het wel, maar vind het leuker als een gesprek ergens over gaat. Een wat serieuzere kant past meer bij mij. Van huis uit heb ik niet geleerd om mezelf op de voorgrond te zetten, om boven het maaiveld uit te steken. Hard werken en vooral niet te veel aandacht op jezelf richten, meer interesse hebben in de ander. Dit voelt als bescheiden. Gaan staan voor wie ik ben en wat ik kan, mijn eigen kwaliteiten en talenten belichten, was voor mij een enorme uitdaging. Ik zie mezelf als introvert met een extraverte kant. Een boeiend boek om daarbij te lezen is The Unnatural Networker van Charlie Lawson.

Extraverte mensen daarentegen,  hebben geen enkele moeite met small talk en leggen heel soepel contact. Dit zijn mensen die makkelijker en sneller wisselen van gesprekspartner op een bijeenkomst en vaker oppervlakkige contacten aangaan. De introverte netwerker gaat makkelijker een dieper gesprek aan en heeft meer moeite om te wisselen van gesprekspartner.

Introvert en bescheiden
De introverte en bescheiden professional vindt het ook lastig zichzelf zichtbaar te maken. Hard werken, no nonsens, presteren en vooral niet te koop lopen met wat je goed kan. Deze professional vindt dit zelf heel normaal; dat doe je toch gewoon? Ze gaan er vanuit dat bazen, collega’s, werkgevers hun kwaliteiten, prestaties zien, zonder dat ze zelf dit hoeven delen of zichtbaar maken. Dat voelt namelijk als opscheppen en daar houden bescheiden professionals helemaal niet van, sterker nog, daar hebben ze een hekel aan.

Vaak zijn ze zich zelf te weinig bewust van hun eigen kwaliteiten, waar ze echt goed in zijn en waar ze het verschil maken binnen het bedrijf of op de arbeidsmarkt.

Succes in je werk!

Als (te) bescheiden professional met ambitie is het belangrijk om meer bewustzijn te krijgen over wie je bent en wat je wilt. Om succesvol en zichtbaar te zijn heb je dit nodig. Onderstaand geef ik je 3 direct toepasbare tips om dit te bereiken:

3 Tips die jou direct verder helpen!

TIP 1. Ken jezelf
Een bepaalde mate van zelfkennis heb je wel, maar vaak onvoldoende.  Dan heb ik het niet alleen over kwaliteiten, talenten, expertise, maar ook je motivatie, je passie. Dit bepaalt  je toegevoegde waarde.  Het  is heel belangrijk om hier verbinding  mee te hebben, het echt te voelen. Niet met je hoofd  alleen weten, maar van binnenuit.  Het zit vaak wat verstopt.  Dit helder krijgen  gaat niet vanzelf en kost tijd, moeite en committment. Het vergt een investering in jezelf.  Dit heb je als  professional nodig om jezelf vanuit zelfkennis, contact met je zelf, te profileren  (ook in de organisatie zelf waar je werkt).

TIP 2. Jouw focus helder maken
Zonder focus geen succes!  Als je graag  een bepaalde baan, rol, functie  wilt hebben dan is het belangrijk om te weten, wat  je wilt en waarom. Luister naar jezelf en volg je hart  en kom erachter wat je echt wilt. Dan komt het van binnenuit en is het een  krachtig verhaal, waardoor je de ander raakt en overtuigd. Niet te breed en je richten op  van alles wat je wel  leuk lijkt. Echt een keuze te maken wat bij jou past en waar jouw kracht en meerwaarde zit. Dit zorgt voor duurzaam  met energie, inspiratie en  met voldoening werken. Hoe is dat bij jou, hoeveel focus heb jij?

Tip 3. Jezelf zijn in je kracht en je daarmee profileren
Het is een  kunst is om jezelf te zijn en daarmee krachtig over te komen. De voorgaande stappen ken jezelf en focus heb je nodig om dit te bereiken. Dat wat verstopt was heb je naar boven gehaald, heb je verbinding mee, en kan je naar buiten brengen.  Je hebt drempels overwonnen en tijd en aandacht geïnvesteerd in jezelf om een helder gemotiveerd verhaal te kunnen vertellen, in je organisatie voor een nieuwe rol, of bij het solliciteren. Geen kunstje. Een echt verhaal wat bij jou past en klopt en daardoor ook raakt!

Wil jij in één dag een grote stap zetten, meer succes in je werk en gaan doen wat je echt wilt?

Dan heb ik voor jou een super mooi aanbod. Op zaterdag 12 november a.s. organiseer ik de Van Droom Naar Baan Opstellingendag. Dit gaat jou helpen om:

  • Meer zelfkennis op te doen.
  • Meer naar jezelf te luisteren, je hart te volgen.
  • Bewust te worden van je kwaliteiten en talenten.
  • Krachtig jezelf te kunnen zijn.
  • Meer en betere focus te krijgen.
  • Te gaan ervaren wat je echt wilt.
  • Wat jij echt nodig hebt om deze stap te zetten.

Kortom… ontdek hoe jij met meer energie, plezier en voldoening kan werken. Hoe jij meer voor jezelf kan gaan staan. Van bescheiden naar zichtbaar. Werk gaan doen wat je echt wilt en dat bij je past!

Meld je nu aan en maak gebruik van de interessante vroegboekkorting! Klik op de onderstaande button en lees er alles over.

JA, IK HEB INTERESSE!