Ken jij het gevoel dat je er eigenlijk niet meer in gelooft, dat er nog leuk werk te vinden is waarin jij helemaal in een flow zit en werkt vanuit je passie?

Afgelopen week heb ik een loopbaantraject heel mooi afgerond met een klant die al ruim 1,5 jaar werkeloos is. Deze vrouw, 50+ is heel gedreven, hard werkend en heeft veel kwaliteiten en mogelijkheden.

“Ik heb het op zijn beloop gelaten”, bekende ze, ze had het eigenlijk opgegeven dat het nog mogelijk was om een baan te vinden. Bij de afronding en evaluatie gaf ze aan dat ze er weer in geloofde. Haar vertrouwen dat ze weer een baan kan vinden gaf ze een 8, het totale traject een 10.

In 3 maanden begeleiding heeft ze, na 1,5 jaar niet te zijn uitgenodigd, voor een baan die ze graag wilde  succesvolle sollicitatiegesprekken gevoerd en is gekomen tot in de 3e ronde.

Op mijn vraag over het resultaat van de begeleiding was haar antwoord: “Dat ik nu weer positief en doelgericht, met focus aan het solliciteren ben en dat ik weet dat ik het kan en het waard ben!”

Ik kan het en ben het waard!

Als iemand dit zegt, dan raakt het me diep, dit is namelijk de essentie! Als je dit weer voelt dan heb je de drive, energie en durf om ervoor te gaan! Bij een nieuwe richting zoeken, nieuwe stappen zetten kan je veel onzekerheid, twijfel en angst tegenkomen… Zelf ken ik dat heel goed. Te veel angst zorgt voor verlies van vertrouwen. Je kan je lamgeslagen voelen, geen energie meer hebben om met overtuiging in actie te komen voor wat je echt wilt. Je drukt het dan weg, redeneert het weg; het was toch geen optie voor mij, je neigt naar de bekende weg ook al geeft dat een vervelende gevoel. Zo kan je het langer vol houden. Maar wil je dat ook echt?

Hoe kom je van droom naar baan?  

Hoe kom je van droom naar baan, of je nu wél een baan hebt die niet meer past, of een die je te veel energie kost, of geen baan hebt en iets nieuws wilt vinden. Het gaat meestal om dezelfde stappen die je moet doorlopen en dezelfde dingen  kom je tegen die je ervan weerhouden om succes te hebben en je geluk te vinden in werk of een passievolle baan te vinden. Van belang is om te weten wat je kan en echt wilt, en daarnaast is een duidelijke focus cruciaal. En ook het vertrouwen dat er voor jou mogelijkheden zijn en de overtuiging dat je het kan en waard bent!

Hoop, geloof en liefde!

Als kind had ik zo’n mooi hangertje met 3 dingetjes eraan die stonden voor hoop, geloof en liefde. De wereld was nog open en er was nog van alles mogelijk. Je bent nieuwsgierig. Er staat niets vast. Naarmate we ouder worden en onze ervaringen meenemen raken we deze nieuwsgierigheid kwijt en trekken we onze conclusies, denken we in onmogelijkheden waarom het allemaal niet kan…  Het is goed om terug te gaan naar onze kinderlijke nieuwsgierigheid en  je weer open te stellen.

Hieronder stel ik je 3 essentiële vragen:

  1. Heb je nog hoop dat er voor jou mogelijkheden zijn werk te doen/vinden wat jou inspireert, je energie en voldoening geeft ?
  2. Geloof je in jezelf weet je waar je goed in bent wat je kan?
  3. Liefde, hiermee bedoel ik zelfwaardering, vind je dat je het waard bent, dat je ‘mag’ kiezen voor jezelf, gaan voor een leuke baan waar je energie van krijg, die echt bij je past? Daarmee geef je jezelf een cadeau, maar je dierbaren óók.

Wil je weer, hoop, geloof en liefde voelen? Wil je weer als een kind nieuwsgierig zijn? Openstaan voor nieuwe inzichten en antwoorden, onderzoeken wat voor werk echt bij je past, waar je energie van gaat stromen en waar je inspiratie van krijgt? Gaan voor een wow gevoel krijgen van je werk. Je bent het waard!

Investeer in jezelf en kom op zaterdag 12 november a.s. naar de Van Droom naar Baan Opstellingendag, een ervaringsgerichte en waardevolle dag. Deze dag brengt je terug naar je nieuwsgierigheid en je krijgt zicht en antwoorden op:

  • wat je droom is.
  • wat je kan, je kwaliteiten en talenten.
  • wat voor werk echt bij je past.
  • transformatie van je twijfels en onzekerheden, zodat jij bewust weet hoe verder gaat!
  • wat jij kan doen om te komen bij wat je echt wilt, handvatten en nieuwe inzichten, waar je direct mee aan de slag kunt.

Zie ik jou ook op de 12e? 

JA, IK LEES GRAAG MEER