Deze maand, 15 jaar geleden, schreef ik mij in bij de K.v.K.. De start van mijn eigen bedrijf. Een mooie nieuwe uitdaging. Met een marketing carrière en een reorganisatie in mijn rugzak, besloot ik te gaan voor wat ik echt wilde. Mensen in werk begeleiden met een zakelijke bril. Het starten van een bedrijf in organisatie- en loopbaanadvies.

“Het voelde spannend. Ik was op dat moment kostwinner met 2 kleine kinderen.”

Carrièreswitch
Het was een echte carrièreswitch. Ik had alleen nog geen helder beeld van wat ik wilde gaan doen.
Een outplacementtraject gaf mij het inzicht, dat ik mij wilde gaan richten op mensen. Een algemene beroepskeuzetest gaf daarbij verschillende richtingen aan. Het ging van coach tot journalist. Niet concreet en helder genoeg. Het voelde verwarrend. Het heeft me daarna veel energie gekost om mijn weg te vinden. Het gaf me onrust om niet concreet te kunnen worden. Ik richtte mij op meerdere doelen tegelijk.

“Vooral vond ik het erg lastig om mijn oude vakgebied los te laten, onzeker of de nieuwe toekomst voor mij voldoende financiën zou genereren.”

Ik had destijds graag een coach gehad die mij had geholpen om mijn pad concreter te maken. Ik heb het toch veel alleen gedaan, met vallen en opstaan. Je zou het kunnen zien als een puzzel. Wel weten wat de kenmerken zijn die je aanspreken, zoals: veel vrijheid, een leuke organisatie, misschien leiding geven of verschillende werkzaamheden naast elkaar willen doen in plaats van één vastomlijnde taak. Maar niet gericht weten wat nou die éne functie of rol zal gaan zijn, in een inspirerende omgeving en hoe dat te bereiken? Concreet, helder, realistisch en financieel haalbaar.

 •      Herken jij deze onrust en ervaar jij nu een zoektocht in je werk?
 •      En vind jij het daarbij lastig om te kunnen denken in mogelijkheden die wellicht buiten je vakgebied liggen?
 •      Zou jij bereid zijn om te onderzoeken waar nou werkelijk jouw kern zit?
 •      Wat nou werkelijk je talenten zijn die je wilt gaan inzetten?

“Een carrièreswitch is lang niet altijd nodig. Wat echt bij je past is vaak veel dichterbij dan je denkt.”

De puzzel compleet.
Hoe heerlijk zou het zijn, geen losse puzzelstukjes meer. Een puzzel compleet, alles ligt voor jou op de juiste plek. Bedenk dat dit écht mogelijk is! Met de juiste aanpak en begeleiding, volgens een bewezen goed slagende methodiek. Jouw puzzel compleet maken. Eindelijk rust en een duidelijke focus. Je eigen verhaal duidelijk, je motivatie kloppend.

Van Droom naar Baan!
Falkstone gaat in het Van Droom naar Baan programma jouw richting helpen vormgeven. In de afgelopen 15 jaar zijn honderden professionals jou op dit pad voorgegaan. Allemaal op zoek naar die complete puzzel. En met resultaat! 
Wat kan je nog meer verwachten als je het programma volgt.

Je bent:

 •       zelfsturend, je zet bewuste stappen en je hebt je focus op het inzetten van je talenten.
 •       opgeladen, juiste mindset en weet hoe je dit kan vasthouden.
 •       bekend met je eigen patronen, en hebt geleerd hoe hiermee om te gaan.
 •       bewust van je kracht en eigen toegevoegde waarde.
 •       kent je balans, zowel in werk als privé.    
 •       geïnspireerd geraakt en bruist van energie.
 •       doelgericht en je werkt op een manier waarin je tot je recht komt.

Kriebelt het bij jou als je dit leest?
Ben jij bereid om de zoektocht aan te gaan en je eigen puzzel compleet te maken?
De van Droom naar Baan scan helpt je hierbij.

Maak je eigen van Droom naar Baan scan

Is jouw puzzel compleet?

Wil jij weten waar je staat in je huidige werk en carrière en hoe je jouw loopbaan of werksituatie kan verbeteren?
Maak de gratis van Droom naar Baan Scan, dit is een laagdrempelige manier om te ontdekken waar jij in je huidige werk en carrière staat.