Ben jij een dromer of juist helemaal in control?

Afgelopen zondag volgde ik een training over ontwikkelingsfasen die wij als mens doormaken. Een inspirerende training om bewust te worden van deze verschillende fasen en wat dit betekent voor wie je bent, je gedrag. Het boeiende hieraan is, dat het meer inzicht geeft waarom de een meer een dromer is en de ander meer gericht is op controle (in control) en wat dit zegt over hoe je tegen een Droombaan aankijkt.

Tip 1: Iedereen heeft zijn eigen benadering om een Droombaan te vinden.

De Dromer, creatieveling vindt het lastig om stappen te zetten, en zaken te concretiseren. Die overziet de route niet. Die heeft behoefte aan structuur, de route en iemand die de weg weet om tot het einddoel te komen. De valkuil is: lang rondwalen zonder de juiste weg te vinden.

Degene die meer gericht is op controle en van orde en structuur (in control) houdt vindt het lastig om zich open te stellen zonder dat hij/zij weet wat het resultaat is. Het pad er naar toe moet concreet en helder zijn en het moet duidelijk zijn wat dit hem/haar oplevert. De in control vindt het heel lastig om te geloven dat een ander iets weet wat hij/zij zelf niet weet. De valkuil is: doorgaan totdat het mis gaat, een crisis is nodig om te veranderen.

Tip 2: Een Droombaan is vaak veel dichterbij dan je denkt.

Om te ontdekken wat je Droombaan is het belangrijk om je open te stellen. Je vaste denkpatronen bereidt zijn los te laten om iets nieuws te ervaren, te ontdekken. Het doet een beroep op jou om er op te vertrouwen  dat een droombaan  ook voor jou haalbaar is. Het is dus belangrijk om de juiste stap te zetten.

Daarnaast hoeft een Droombaan vaak helemaal geen totaal andere richting te zijn, dan het werk wat je nu doet. Het is juist van belang om je kennis, kunde en ervaring te benutten. In richtingen en functies misschien wel of waar je nog nooit aan hebt gedacht.

Tip 3: Gebruik je verborgen potentieel.

Zowel de dromer als in control zijn vaak hele talentvolle mensen. Ze gebruiken vaak maar een beperkt deel van hun talenten. In coaching en training gesprekken die ik met ze heb,  komen ze erachter dat ze veel verborgen talenten hebben voor zowel de dromer als in control is het een proces om dit te gaan beseffen.

Door gerichte oefeningen en opdrachten met de 3P krachten methodiek van Falkstone, komen ze in relatief korte tijd tot hun eigen kern. Ze gaan zich stap voor stap realiseren ze dat ze veel meer mogelijkheden hebben, dan ze konden vermoeden. Het (h)erkennen van hun talenten, maar ook onderkennen van de realisatie van nieuwe rollen, functies die ze kunnen vervullen is een belangrijke stap waar ze veel energie van krijgen.

Tip 4: Reële keuzes maken in plaats van in het diepe springen.

Mensen die starten in mijn Van Droom naar Baan Events en Programma’s, zeggen in eerste instantie dat ze een droombaan zien als iets wat toch niet haalbaar is. Tegelijkertijd is het wel hun verlangen, wens is om die Droombaan te bereiken. Het gaat juist om te durven gaan voor het optimale, te onderzoeken en te weten wat dat voor jou is, jouw Droombaan. Als je dat helder hebt  dan kan je bewust een keuze gaan maken.

Het gaat dan om banen, functies, rollen, mogelijkheden die voor jou kloppen. Keuzes die het beste bij jou passen en in jouw situatie en met het inkomen wat jij nodig hebt.

In veel organisaties zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Als jij weet wat je wilt en kan ben je ook overtuigender. Dit heb je nodig of je nu binnen de organisatie of daarbuiten op zoek bent naar je Droombaan. Organisaties zijn gebaat bij talentvolle medewerker die hun potentieel benutten, gecommitteerd zijn, betrokken en productief.

Tip 5: Met je Droombaan een aantrekkelijk inkomen verdienen.

Door het helder hebben van jouw Droombaanprofiel kan jij je talenten ook gaan kapitaliseren. Dan is het een kwestie van tijd voor jij je Droombaan hebt, dan zit je in je flow, die je uitdraagt en uitstraalt. Dat voelt een ander ook.

Je bent overtuigender en succesvol! Jij kan ook je Droombaan realiseren.
Werken met meer plezier, meer energie en meer resultaat.

Wil jij snel tot resultaat komen en een stap zetten? Meld je dan aan voor het Van Droom naar Baan Event op zaterdag 12 maart a.s.

Lees meer over het event en meld je aan

 

Als je denkt dat dit ook interessant is voor anderen, zou ik het fijn vinden als je anderen ook hier blij mee maakt en het doorstuurt.