Natuurlijk ken jij ook dat WOW-gevoel als je een gesteld doel bereikt hebt, of het nu groot is of klein. Het gevoel dat je krijgt als je bijvoorbeeld tóch bent gaan sporten terwijl je er geen zin in had, een goede deal hebt gesloten met een klant door er nét een schepje bovenop te doen. Of je hebt tóch de stoute schoenen aangetrokken om een gesprek aan te gaan met je  baas omdat je nieuwe stappen wilt zetten en hij kan je helemaal volgen, sterker nog hij is het met je eens! Dus als je een mooi resultaat behaalt, dan geeft dat heel veel enthousiasme en voldoening, en dat is een aanleiding voor een feestje.

Maar, doen we dat dan ook? Vaak vinden we het maar heel gewoon wat we doen, gaan we snel weer over naar het volgende doel of wens die we willen realiseren. We jakkeren en jagen vaak door en zijn niet snel tevreden met de bereikte resultaten. Dit is echt zonde! Stilstaan bij het vieren van je succes en dat ook delen met vrienden of collega’s, dat je niet direct hoeft door te gaan is wezenlijk, want dit is feitelijk de noodzakelijke brandstof om je accu weer op te laden.

Ontvangen, waarderen en ontspannen met de creatiespiraal van Marinus Knoope.

De creatiespiraal is een mooie methode om van een wens, via een aantal stappen werkelijkheid te maken. Heel belangrijk hierin is ook aandacht voor de laatste fase, als je je resultaat hebt behaald en waarin de stappen ontvangen, waarderen en ontspannen zitten.

Ontvangen
Genieten van je succes vult je energie weer aan. Je gaat er beter door functioneren en dat is niet alleen plezierig voor jou, maar ook voor jouw omgeving! Ontvang de complimenten en geef ze door.

Waarderen
Evalueren wat heb je allemaal geleerd, hoe ben je gegroeid, de positieve punten als aandachtspunten, zodat je verder kan groeien.

Ontspannen
Wie geoogst en genoten heeft, kan langzaam tot rust komen. Een tijd van bezinning. Als je daar de tijd en aandacht voor neemt, kan je ontspannen. Er komen vaak dan ook weer nieuwe verlangens bij je boven en ontdek je wat jij in dit leven werkelijk wenst.

Leuk ‘n feestje!

Eind augustus vierde ik samen met de deelnemers van het Van Droom Naar Baan 3-maanden programma een feestje. Samen even stilstaan bij wat deze professionals hebben bereikt en het genieten, ontspannen en proosten op het resultaat.

Waar ze van te voren  gedachten en twijfels hadden over het traject: “gaat mij dit wel lukken, kom ik er wel uit?” zijn ze toch in het programma gestapt. Daarin heeft iedereen zijn eigen persoonlijke ontwikkelstappen gezet en ook zijn doel bereikt. Ze weten ze nu wat ze écht willen en hoe ze verder kunnen. Een geweldig resultaat!

Wat zeggen zij zelf over hun resultaten?

Ik heb nu heel goed zicht op wat mij energie en inspiratie geeft. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mezelf. Ik weet nu wat ik kan en waard bent. Ik heb concrete antwoorden gekregen. Ik weet wat ik wil en hoe ik verder ga. Met de kennis en inzichten ben ik zelf in staat om een hele leuke (droom)baan te vinden (in- of buiten de organisatie).

Maar ook:

In een prettige persoonlijke, veilige, informele sfeer. In een kleine groep met hoogopgeleide professionals, managers en leidinggevenden, verschillende functies en branches leer je en help je elkaar om gezamenlijk je doel te bereiken.

En hoe zit het met jou?

Zit jij ook met vragen als wat wil ik nu echt en hoe kom ik daarbij? Wat is mijn volgende carrièrestap? Hoe vind ik nu de baan die bij me past? Wil jij ook over 3-maanden een feestje kunnen vieren? Neem dan contact met me op! Mail mij via dorris.falkenstein@falkstone.nl of bel op 020-3453536 of 06-23346972.

Binnenkort iets geheel nieuws!

Ik ben bezig met een compleet nieuwe Van Droom Naar Baan inspirerende Trainingsdag. Een ervaringsgerichte dag. Je komt dichtbij jezelf, je verlangen. Deze dag gaat je een hele mooie ervaring brengen… Als je nu al nieuwsgierig bent en interesse hebt om hier meer over te horen meld je dan alvast aan voor meer informatie. En noteer alvast zaterdag 12 november a.s. in je agenda. Binnenkort meer!

JA! Stuur mij meer informatie.