Als ik in mijn flow zit ervaar ik veel rust in mezelf en voer ik mooie gesprekken met klanten. Afgelopen vrijdag had ik een intervisiedag met collega’s, trainers en coaches. Met hen zit al ruim 10 jaar in een intervisie ontwikkelingsgroep ‘de Weij’.

Ik noem ze wel mijn professionele familie. We kennen elkaar heel goed zodat we zowel werk als privé delen en elkaar daarin ook ondersteunen. We starten altijd met een deelrondje. De feedback die ik kreeg is dat ik hartstikke mooi bezig ben, maar ook dat ik echt ‘hard aan het werk’. Ze werden er plaatsvervangend moe van…

Leren luisteren

Ook op zondag toen ik had hard gelopen en na het douchen even in mijn bed ging liggen, voelde ik naast voldoening ook dat ik erg moe was. “Ik heb vrij nodig en even tijd voor mezelf”. Dit gevoel was te sterk was om te negeren. Vroeger zou ik gewoon doorjagen. Er niet aan toegeven. Werken, mijn dingen doen en afspraken nakomen, die zeg je niet af, verschuif je niet zomaar. Dat kan je niet maken!. Voldoen aan de verwachtingen van anderen in plaats van luisteren naar mijn eigen behoeften. Een van de belangrijkste lessen is in mijn leven is dat mijn lichaam signalen geeft en dat ik kan kiezen wat ik ermee doe, negeren of het heel serieus nemen.

Als persoonlijke coach en loopbaancoach, help ik mensen naar zichzelf te leren luisteren en naar hun eigen behoeften, wensen en verlangens. Zich niet te laten leiden door angsten, overtuigingen en hun eigen behoeften en gevoelens serieus nemen. Hoe je communiceert met jezelf en anderen om te zorgen voor een goed, gezonde werk- en privébalans. Werk te doen waar je energie en voldoening uit haalt en plezier aan beleeft.

Zelf heb ik mijn eigen droombaan gecreëerd en doe ik het mooiste werk dat er is. Zo voelt dat. Ik kan mijn droombaan ook om zeep helpen als ik maar doorjaag, mezelf geen ruimte geef. Gericht zijn om mijn doelen te realiseren, daar is niets mis mee, maar wel als het ten koste van mezelf gaat. Mijn eigen goede gevoel en rust is een graadmeter daarvoor. Inmiddels ben ik zover dat ik daar ook direct naar handel en afspraken van maandag en dinsdag heb verschoven.

Wat bijzonder was en waar ik geen rekening mee had gehouden is, dat ik de mooiste reacties kreeg ik toen ik deelde waar ik zat en de afspraak af belde. “Je bent een voorbeeld voor mij. Ik neem te weinig vrij en tijd voor mezelf”. Ik wil dat ook. Dat doe je goed!

Vaak weet je niet hoe mensen reageren als je echt authentiek vanuit jezelf communiceert in verbinding met de ander. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt. Dat is mijn motto.

Authentiek zijn

Ik heb geleerd om echt te luisteren naar mijn lijf, gevoel intuïtie. Mijn hoofd kan van alles zeggen, maar dat is niet meer leidend in mijn handelen. Dat is wat ik ook als coach mijn klanten leer in mijn begeleiding. Ook dan gebeuren de mooiste dingen bij hen.

De 2 dagen heb ik helemaal voor mezelf genomen. Ik houd van de natuur, ruimte, het strand, de zee dat geeft mij innerlijke ruimte. Heerlijk in mijn eentje op pad met mezelf zijn. Mijn negatieve gedachten die er ook zijn loslaten en genieten van de omgeving en mezelf. Ideeën komen, kwetsbaarheid, het gevoel waar het voor mij echt om gaat, daar kom ik weer bij. Wat past bij mij en wat niet. Hoe wil ik verder. Na deze 2 dagen ben ik weer aan het werk gegaan en weet ik het weer heel zeker!

EEN STAP TERUG, IS EEN STAP VOORUIT!

Dat heb ik weer even ervaren. Ik ben benieuwd om te horen hoe jij dit ziet en naar je reactie.

Maak je eigen van Droom naar Baan scan

Een stap terug, is een stap vooruit.

Wil jij ook een stap vooruit? In je flow zijn? Bewust worden en inzicht hebben waar je nu staat is het begin!
Maak de gratis van Droom naar Baan Scan, dit is een laagdrempelige manier om te ontdekken waar jij in je huidige werk en carrière staat.