Afgelopen zaterdag gaf ik de Van Droom naar Baan Opstellingendag. Een prachtige ervaring volgens de deelnemers, die deze dag een 9 gaven. Belangrijke kenmerken van deze dag vonden ze de openheid, vertrouwen, geraaktheid, verbinding. Mooie nieuwe en verrassende inzichten en contact met jezelf op een diepere laag. Voor hen echt een stap dichter naar hun droom (baan of als zelfstandig ondernemer). Deze dag is ook mijn inspiratie voor deze nieuwe blog.

Is alles maakbaar?

Vanuit hun opvoeding hebben de meeste mensen geleerd hebt dat de wereld, het leven maakbaar is. Als je een goede opleiding hebt en hard werkt, ambitieus bent dan  krijg je het wel voor elkaar. Die mooie baan, een eigen bedrijf, veel geld verdienen. Die prachtige carrière, mooi huis, etc. Alles voor elkaar.

Vanuit mijn eigen marketingcarrière zag ik de wereld ook zo werken bij mooie bedrijven, met mooie doelen, ambities, goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Prachtig en helemaal prima. Totdat er in mijn eigen leven kreukeltjes kwamen in dit prachtige plaatje. Zo gelukkig was ik niet meer in mijn carrière en in mijn relatie. De levenslust en pure blijdschap zag ik toen voor een groot deel in mijn jonge kinderen weerspiegelt. Door het maakbare na te jagen ontdekte ik dat ik een deel van mezelf kwijt was geraakt.

Liever ongelukkig dan gelukkig zijn! Onze patronen zijn vaak dominant aanwezig.  Wat Ik zie is, dat veel mensen liever ongelukkig zijn dan keuzes te maken  om stappen te zetten. Ze weten niet wat de stap oplevert, de angst steekt de kop op, die overheerst en daardoor doen ze niet wat eigenlijk goed voor hen is. Liever bewust of onbewust het gevoel van falen, boos zijn op jezelf vast houden  dan het verlangen naar rust, inspiratie en voldoening te voeden. Dit is voor velen van ons herkenbaar. Om te gaan voor wat je echt wilt. Dat is niet zo simpel, dat gaat niet vanzelf, dat moet je echt bewust voor kiezen, zelf doen en ook bereid zijn om je in te ontwikkelen, dat is een levenslange les.

De weg naar eigen kracht

Levenslessen komen soms onverwacht langs. Je kan je erdoor ontevreden voelen, te veel stress en weinig plezier ervaren, vast zitten in een stramien, moeilijk vinden om keuzes te maken. Het is nog niet zo makkelijk om daar dingen uit te leren, en voor je gevoel op te geven het doel wat je ooit voor ogen had of wat je al hebt bereikt. Het hoofd regeert en bepaalt, controle loslaten en erkennen dat het ook anders kan en misschien wel moet is een hard gelach.
Het herkennen en erkennen van je eigen situatie en er  wat mee willen doen is het begin van het pad naar eigen kracht.  Weer te gaan ervaren en voelen. De valkuil is om er over te blijven denken en praten. De verandering zit in het doen en ondernemen van actie!

Sta jij ook op een kruispunt?

Een deelnemer die de opstellingsdag met een 9,5 beoordeelde gaf aan op een kruispunt te staan. Hij schrijft bij zijn toelichting:  “Deskundige begeleiding, rustige aanpak, geen theoretische verhalen, praktijk gerichte oefeningen, ervaren. Top!”  Hij gaf aan” “ik weet nu welke stappen ik moet gaan zetten om verder te komen.” Sta je ook op een kruispunt? Wil jij gaan voor wat je echt wilt? Nieuwe inzichten, je eigen kracht gaan ontdekken? Dichterbij jezelf komen, een stap zetten richting jouw droombaan of als zelfstandig ondernemer.

Vanwege groot succes en positieve ervaring van deze opstellingsdag plan ik in januari een nieuwe datum waarin je dit ook kan ervaren. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Heb je interesse en wil je al een plek reserveren? Meld je hieronder alvast aan.

 

[button link=”mailto:info@falkstone.nl” bg_color=”#2c98bf” border=”#d9e620″]Ja, ik meld me alvast graag aan![/button]