Op LinkedIn las ik dat mijn bedrijf al weer 12 jaar bestaat. Tijd voor een terugblik.

Je hart volgen ? Niet eenvoudig!

Je hart volgen dat is niet eenvoudig. Voor veel mensen zijn onze gedachten, het hoofd leidend. Wat we denken is bepalend. Ons gevoel schakelen we uit. Dat is vaak niet praktisch en zit ons in de weg. Pruttelende stemmetjes die ons negatieve boodschappen geven dat het toch niet gaat lukken, of we het niet kunnen.

Ons echte gevoel komt niet boven. Dat wordt onderdrukt. Daardoor zijn we er ons niet van bewust wat er in ons leeft. Bovendien vinden we het maar eng om naar ons gevoel te luisteren. Is dat wel te vertrouwen? Wat voel ik dan precies ? Hoe kan ik er op vertrouwen en wat doe ik dan met mijn gedachten? Lastige dilemma’s en heel herkenbaar.

Ook voor mij.

Zelf heb ik vanuit mijn achtergrond, afkomstig uit een ondernemingsgezin waar geld verdienen en onafhankelijk zijn heel belangrijk was, leren vertrouwen op mijn denken. Voelen was ondergeschikt aan mijn denken. Doel gericht bezig zijn. Denken en Doen, praktisch. Resultaatgericht. Allemaal positieve dingen waar ik nu nog veel aan heb.

Mijn studiekeuze voorkeur was psychologie maar ik ben toch, HEAO CE gaan doen. Het paste meer in het plaatje vanuit mijn achtergrond. Jarenlang heb ik dit ook leuk gevonden. Ik heb een succesvolle marketingcarrière doorlopen, maar in de laatste jaren van mijn werk voelde ik dat het niet meer klopte, dat ik iets anders wilde gaan doen, maar wat?

Hoe meer ik bezig ging houden met wat ik voelde door allerlei cursussen, trainingen, opleidingen hoe meer ik me bewust werd van wat ik voelde en waar dit zich afspeelde in mijn lijf. Welke gedachten me in de weg stonden om naar mezelf te luisteren.

De doorbraak kwam toch toen ik zelf in een outplacement traject terecht kwam bij mijn laatste werkgever en mijn pad ging uitstippelen met behulp van een loopbaancoach.

Mijn hart volgen en naar mezelf luisteren is een van de moeilijkste dingen in mijn leven.

Mijn hart volgen en naar mezelf luisteren is een van de moeilijkste dingen in mijn leven. De angst voor het onbekende, verlies van inkomen en zekerheid past niet bij de boodschappen die ik heb meegekregen en heb geleerd.

Met vallen en opstaan, worstelen, zowel in werk als privé heb ik de afgelopen jaren mijn hart leren volgen en trouw te zijn aan mezelf. Dat blijft een proces om niet meer in oude valkuilen te stappen. Keuzes maken wat voor mij echt belangrijk is in mijn werk en leven. En ook de zorg en tijd te hebben voor dierbaren en leuke dingen. En werk wat me elke dag raakt en passie, plezier en voldoening geeft.

Van afwachtend naar zelf initiatief nemen.

Mijn grootste wens, verlangen missie is om vanuit Falkstone mijn klanten, professionals, te leren dat je voor jezelf mag kiezen, dat dromen je helpt om je open te stellen, je je hart mag volgen. Dat je dan veel krachtiger bent en veel meer talenten in jezelf ontdekt en je meer bereikt met minder moeite. Niet angstvallig vasthouden aan het oude. Dat zorgt ervoor dat we uiteindelijk over onze eigen grenzen gaan, uitvallen of in moeilijkheden komen. Het gaat over eigen verantwoordelijkheid nemen en proactief keuzes maken. Dat je DroomBaan vaak veel dichter bij is dan je denkt.

In het programma van Droom naar Baan in 3 maanden leer ik je in 3 stappen je droombaan te vinden.

Je leert van binnenuit keuzes te maken die helemaal kloppen. Een DroomBaan waarin je helemaal tot je recht komt met al je talent en expertise. Proactief, zodat je optimaal inzetbaar bent en blijft.  Maak van je baan, je Droombaan!

Meer energie, meer talent en meer plezier.

Ja, help mij mijn DroomBaan te vinden

 

 

Dorris Falkenstein

Ik help professionals die lastig vinden om voor zichzelf te kiezen, dat zij hun hart durven te volgen en het werk te gaan doen dat helemaal bij hen past. Resultaat is dat ze in hun kracht staan en hun talenten en expertise maximaal kunnen benutten. Met behulp van mijn methodiek en coaching komen ze bij hun eigen kern en krijgen daardoor het vertrouwen dat dit ook voor hen haalbaar is. In 3 stappen worden zich bewust hoe talentvol ze zijn en dat ze veel meer mogelijkheden hebben dan ze ooit hadden gedacht. Stapsgewijs komen ze in 3 maanden tot focus en keuze van hun Droombaan. Mijn programma en begeleiding staan garant dat ze ook deze doelen bereiken.Voor de werkgever zijn dit gepassioneerde, gedreven en talentvolle, loyale medewerkers met een groot plichtsbesef die hard werken en productief zijn, die door sturing te geven aan hun loopbaan volop kunnen blijven bijdragen aan het resultaat van de organisatie.