De waan van de dag is vaak leidend in ons werk. Waaraan dragen we bij in de organisatie waar we werken, wat is onze meerwaarde? Dit is niet een vraag waar je iedere dag bij stil staat.

Een vraag die steeds belangrijker wordt in deze arbeidsmarkt, waar flexibiliteit en het bewustzijn van wat jij voor een organisatie betekent bepalend zijn voor succes op korte en lange termijn. Hierover nadenken is voor veel professionals pas aan de orde als er zaken minder goed lopen in je werk door bijvoorbeeld te hoge werkdruk. Loopbaancoaching, is dan een goede mogelijkheid. Maar vaak is daar pas sprake van als ontslag of ziekteverzuim dreigt of als je in een outplacement of re-integratietraject komt en je weer opnieuw de arbeidsmarkt op gaat.

Houdbaarheidsdatum

Doordat we steeds langer doorwerken, betekent dat we zelf als professional een houdbaarheidsdatum van ten minste 67 willen halen. En het liefst met werk waar je zelf ook plezier in hebt, energie en voldoening uit haalt. Dat houd je ook vitaal in werk en leven. Dat betekent weten wie je bent, wat je kan, wat je wilt en wat jouw meerwaarde is. Zo houd je jezelf scherp.

Wat is je meerwaarde?

Het woord meerwaarde betekent de toename in waarde van een product tussen twee achtereenvolgende momenten van waardering. Feitelijk gaat het hier om de meerwaarde  die je hebt opgebouwd vanaf dat je bent gaan studeren en werken. Dat is vaak veel meer dan je denkt.
In functionerings- en beoordelingsgesprekken komt wel aan de orde hoe je functioneert en zijn er altijd wel competenties  die je verder kan ontwikkelen. Maar het zou mooi zijn als het ook meerwaarde gesprekken zijn zodat je kan beoordelen welke meerwaarde jij de organisatie biedt en andersom.

Taart.
Als je een taart bakt heb je verschillende ingrediënten nodig om er echt een lekkere taart van te maken. Het optimale recept. Wat zijn jouw ingrediënten die jou  meerwaarde bieden, je onderscheidend vermogen geven?

De ingrediënten.
Expertise +  ervaring + opleiding  zijn ingrediënten van je meerwaarde. Je talenten en kwaliteiten  zijn hier natuurlijk ook een onderdeel van. Wil je ook weten wat jouw meerwaarde is?

Persoonlijke en professionele meerwaarde.
In het Van Droom naar Baan 3-maanden programma wordt aan dit onderdeel wordt zelfs een hele dag  besteed zodat jij weet wat je wilt en kan en jouw meerwaarde is. Daarmee kan jij jezelf krachtig kan profileren. Ook in jouw organisatie zijn vaak veel meer mogelijkheden dan je denkt.

Wil jij unstoppable zijn in het benutten van jouw volledig potentieel en het creëren van jouw droombaan? Op vrijdag 22 april a.s. gaat het succesvolle Van Droom naar Baan 3-maandenprogramma weer van start, meld je nu aan als je meer informatie wilt dan kijken we samen of dit programma bij jou past.

Ja, ik heb interesse en ik meld me aan!  

Gratis Online Scan
De gratis online Ontdek je Droombaan Scan scan geeft je op een laagdrempelige manier op 5 gebieden inzicht in waar je staat in je werk en welke stappen jij kan zetten om dichterbij jouw droombaan te komen.

Start jouw scan