3 Tips hoe je tot een juiste beslissing komt

Een goede loopbaankeuze maken is voor veel mensen een van de moeilijkste dingen, hoe weet je nu dat het een juiste keuze is?

Veel gehoorde uitspraken van professionals zijn

Tja, ik weet niet zo goed wat ik wil of wat ik kan.

Laat ik deze baan maar accepteren.

Ik moet toch geld verdienen.

Het geeft me geen voldoening.

Ik vind het eigenlijk ook niet echt leuk, maar beter iets dan niets.

Ik mag blij zijn dat ik een baan heb.

Ik mag blij zijn dat ik iets kan vinden.

 

Wat hebben deze professionals met elkaar gemeen?

Ze  zijn allemaal gedreven, goed in hun werk, succesvol en talentvol. Ze werken hard. Mensen met veel potentie.
Maar ze hebben ook vragen, twijfels waar ze vaak al een tijd mee rondlopen. Het knaagt. Ze geven niet snel op en gaan gewoon door. Ze voelen zich zeer verantwoordelijk voor hun werk, hun familie en ook voor de organisatie waarvoor ze werken.

Vaak zetten ze zichzelf achter in de rij!

Waar lopen ze tegenaan?

Waar ze tegenaan lopen is dat  ze niet weten hoe ze tot nieuwe keuzes komen, om werk te gaan doen waarin ze helemaal  tot hun recht komen en dat volledig bij hen past. Ze gaan niet over een nacht ijs en willen een volgende stap zetten die klopt. Eén waar ze helemaal achter kunnen staan, die succesvol is en ook (financiële) zekerheid geeft.

3 Tips om succesvol te kiezen

Tip 1.      Losse stukjes  vertalen  naar een kloppende loopbaanrichting
Ik zie veel mensen die losse stukjes van de puzzel hebben. Ze weten vaak wel waar ze goed in zijn, soms wat hun drijfveren of talenten zijn. Maar wat kan je daarmee? Wat voor werk past daarbij? Het is als los zand. Ze hebben geen overzicht en missen de verbanden om er  een geheel van te maken. Ze komen hier zelf vaak niet uit,maar  vinden eigenlijk dat ze dit wel zelf moeten kunnen en weten.

Om er een geheel van te maken moet je je wensen en verlangens helder hebben. Mogelijkheden kunnen zien aan banen en werk ook buiten je eigen beeld. Je eigen talenten en expertise goed kennen en  dit verbinden zodat je loopbaanrichting duidelijk wordt. Om dit te bereiken  moet je bereid zijn  jezelf open te stellen en je eigen waarheden los te laten, of opnieuw te onderzoeken.

 

Tip 2.    Geen rationele  maar afgewogen keuze voor je loopbaan.
Een rationele keuze is een keuze vanuit het verstand. Dan is het meer een keuze omdat het beter of verstandig is.  Daar is niets mis mee, maar dit soort keuzes levert meestal niet de voldoening en plezier op die je zoekt.

Als je verstand en gevoel combineert dan maak je een afgewogen keuze. Je gevoel is een belangrijke speler en maakt duidelijk of je loopbaankeuze enthousiasme, de WOW-factor in jezelf oproept. Partnerschap van ratio en gevoel is dus belangrijk. Je hebt dingen echt uitgezocht tot de kern zodat je je eigen intrinsieke motivatie ook kent en weet dat de keuze echt bij je past.

 

Tip 3 .   Geen compromis maar autonoom en onafhankelijk.
Kiezen vanuit een compromis zorgt niet voor een bevredigende keuze. Het is vlees noch vis. Voor jezelf is het vaak half. Tijdelijk lijkt het een leuke oplossing, langdurig is het niet houdbaar.

Maak autonoom en onafhankelijk een echte keuze waar je heel blij van wordt. Dit is dan ook een keuze van binnenuit die niet gedreven wordt door externe factoren; omdat je baas of je partner het wilt, of vanuit inkomensnoodzaak. Dat je externe factoren ook mee moet nemen in je afweging en keuze, lijkt me helder. Het gaat primair om het erkennen van je eigen behoeften en deze serieus nemen. Je niet laten leiden door je angsten en onzekerheden, anders kom je niet bij een keuze die echt voldoening geeft. Er kunnen redenen zijn dat je puur pragmatische keuzes maakt daar is niets mis mee. Maar het leidt vaak niet tot de voldoening die je zoekt.

Ben jij toe aan een volgende loopbaankeuze?

Zit je ook met vragen, twijfels hoe je tot een juiste loopbaankeuze komt?
Wil je een stap zetten die klopt?
Een waar je helemaal achter kan staan.
De zekerheid krijgen dat het voor jou de juiste keuze is, zodat je werk gaat doen waar je helemaal tot je recht komt.
Een realistische, concreet en haalbare stap met een aantrekkelijk inkomen!

Dan is het Van Droom naar Baan 3-maanden programma iets voor jou! Dit programma helpt jou om  in 3 stappen in 3 maanden tot een goede loopbaankeuze te komen. Met 100% resultaatgarantie dat je tot een juiste loopbaankeuze komt, één die bij jou past.

Vind je het moeilijk te geloven dat dit mogelijk is, maar spreekt het je wel aan?

Meld je dan nu aan voor het Van Droom naar Baan 3-maandenprogramma. Speciaal voor hoogopgeleide professionals. We starten weer op 22 april a.s. en met de eerste live dag in mei is jouw plek dan gereserveerd, er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je definitieve inschrijving is pas mogelijk nadat je een gratis telefonische intake van ca. 30 minuten hebt gehad en er zelf voor 100% wilt gaan!

Dus als jij er 100% voor wilt gaan, dan geef ik jou 100% resultaat garantie!

JA, ik meld me graag voor het intakegeprek