Ben jij hier wel eens mee bezig? Of moet je nu direct denken aan die collega op je werk die er om de haverklap over begint? Zelf hoor ik regelmatig 40-ers , 50-ers en soms ook 30-ers praten over hoe lang ze nu nog ‘moeten’ werken voordat ze met pensioen gaan of ze kunnen stoppen met werken. Er blijken verschillende redenen te zijn om deze uitspraken te doen, bijvoorbeeld

  • je maakt je druk of je het werk nog wel  kunt blijven doen, qua energie, druk stress, verwachtingen,
  • je vraagt je af of je het werk nog wel wil blijven doen, je raakt erop uitgekeken of
  • je vraagt je af of je functie nog wel blijft bestaan binnen de organisatie naar de toekomst toe.

Zelf heb ik me ook een periode druk gemaakt over dit soort dingen. Dat was een fase dat ik niet meer wist hoe het verder moest, dat gaf een onveilig gevoel een soort angst, hoe moet het nu verder tot mijn pensioen?

Dit voelt als overleven, werken omdat het moet, om geld te verdienen voor je gezin met kleine of studerende kinderen, en vergeet de hypotheek niet. De vraag is dus eigenlijk: hoe je ervoor kunt zorgen dat werk voor jou een inspirerende uitdaging blijft, dat je het leuk blijft vinden om dingen neer te zetten, je kwaliteiten en talenten te benutten, om zinvol bezig te zijn .

Geen zorgen voor de dag van morgen

Wat we eigenlijk allemaal willen ervaren is een gevoel van veiligheid. Geen zorgen voor de dag van morgen. Een bepaalde innerlijke rust zonder, angst om je baan, inkomen te verliezen. En een vertrouwen dat er altijd een baan voor jou te vinden is,  als je je baan zou verliezen, en dan ook nog een die ook nog bij je past! Dat je er nog toe doet.

Wens en verlangens

De vraag: hoe lang moet jij nog kan ook voortkomen uit de wens, het verlangen om vrij te zijn. Niets meer te hoeven. Te kunnen doen en laten wat je wilt. Zonder verplichtingen, structuur. Niet meer hoeven voldoen aan  verwachtingen en ambities van jezelf, het management, collega’s, klanten. Geen druk en stress meer. Maar ja, hoe doe je dat?

Het nu
Vaak zijn we bezig met het verleden of we maken ons zorgen over wat er nog komen gaat. De toekomst. In het boek ’De kracht van het nu’ beschrijft Eckhart Tolle in detail mooi hoe onze gedachten werken en met ons aan de haal gaan. Om er echt bij stil te staan wat je nodig hebt. Je eigen behoeften te vervullen waardoor je het nu van je leven kan genieten en werk met plezier kan doen.  Voor jezelf onderzoeken is dan wel een must, zodat je niet hoeft te wachten met het vervullen van je wensen en behoeften, tot na je pensioen. Waar droom je van?  Dingen die echt belangrijk voor je zijn, etc. nadenken hoe je je verder wil ontwikkelen, in je werk, een opleiding volgen, welke stap wil je zetten om gezond oud te worden en duurzaam voor jezelf bezig te zijn en duurzaam inzetbaar voor de organisatie.  Het kan allemaal als je ervoor kiest. Er is altijd veel meer mogelijk dan je denkt!  

Hoe kan jij een nieuwe stap zetten?

Een nieuwe stap zetten is vaak spannend. Je wit graag enige zekerheid of in elk geval weten waar het toe leidt. Dat is vrij logisch. Omdat 95% van ons gedrag onbewust is weet je lang niet altijd wat van invloed is om de juist keuzes te maken en of het de juiste stap is. Daarom helpt het niet  om met de 5% wat je al  weet, dat zie ik veel mensen doen, maar om juist met deze 95% aan de slag te gaan.  Daarvoor heb ik een heel mooi aanbod voor jou!

Zaterdag 12 november a.s.
Om het beste uit jezelf te halen organiseer ik op 12 november a.s. een ervaringsgerichte training Van Droom Naar Baan Opstellingendag om er achter te komen wat jij nodig hebt om jouw talenten te benutten en om met meer inspiratie en voldoening te werken. Te ontdekken wat jouw droombaan is en hoe je er dichterbij kunt komen.

Dit aanbod is speciaal voor hoogopgeleide professionals die echt een volgende stap willen zetten:

  • Gedreven en succesvol zijn en weten dat dit niet het is tot hun pensioen.
  • Te veel stress en werkdruk ervaren.
  • Hun hart willen volgen.
  • Meer zekerheid willen hebben wat voor baan en omgeving echt bij hen past.
  • Willen ontdekken hoe hun volgende carrièrestap eruit ziet.
  • Je weet dat je veel talenten en kwaliteiten hebt en deze onvoldoende tot hun recht komen.
  • Op een andere ervaringsgerichte manier naar je loopbaan kijken.

Nieuwsgierig?
Het levert je veel op. Klik op de onderstaande button en lees er alles over.

LEES MEER