Deze week werd ik gebeld door Maaike, ze zei: “jij hebt me geholpen om in mezelf te geloven, inzichten te geven en je hebt me geholpen om mijn belemmeringen weg te nemen. Bovendien focus aan te brengen en werk te vinden wat echt bij me past, 1 jaar geleden had ik nooit durven geloven dat ik hier zou staan”.

Maaike heeft mijn Van Droom naar Baan 3 maanden programma gevolgd en vertelde dat het nu heel goed met haar gaat en bedankte me daarvoor. Voor haar was het niet zo makkelijk om in te stappen, want eigenlijk vond ze dat ze er zelf uit moest komen.

De aanleiding dat ze toch deelnam was dat ze het gevoel had dat ze meer in zich had dan eruit kwam. Ze had een leuke baan bij haar werkgever hoofd officemanagement en gaf leiding aan een team. Ze deed haar werk goed en ook haar werkgever wilde haar ondersteunen om een volgende stap te zetten.

Wat leverde het programma haar op?

 • Vooral veel duidelijkheid: dat ze toch een andere richting op wilde en kwaliteitsmanager wilde worden. Een rol en een functie, waarin ze zelf kon adviseren en waarde kon toevoegen. Ze voelde dat dit was wat ze echt wilde.
  Bij onderzoek of ze deze functie intern kon vervullen bleek dat deze rol al bezet was.
 • Ze werd door haar werkgever ondersteunt om een opleiding in deze richting te volgen en  om 1 dag in de week een externe stage te lopen om kennis te  maken met haar nieuwe vakgebied. Bij de organisatie waar ze stage liep is ze gevraagd om een project voor ze te doen als ZZP’er. Dat was een groot succes, zodat ze heeft besloten om volledig te gaan voor haar eigen bedrijf.
 • Inmiddels heeft ze in goed onderling overleg afscheid genomen van haar werkgever en verdient nu als zelfstandig ondernemer een heel goed inkomen!

Zelf zegt ze over deze carrièrestap:

 • Ik ben enorm gegroeid in mijn werk en als persoon, mijn mening wordt gevraagd, naar mijn adviezen  wordt geluisterd en ik krijg erkenning en waardering. Naast mijn eigen bevestiging, krijg ik ook externe bevestiging en dat is wel heel erg fijn.
 • Mijn familie die twijfel had over een baan als ZZP’er vanwege mogelijke risico’s als kostwinner, is nu erg trots op me dat ik heb doorgezet en mijn angsten heb overwonnen. En zelf ben ik daar ook trots daarom heb ik ook stappen kunnen zetten en sta ik waar ik nu sta.
 • Ook privé doe ik dingen anders doordat mijn zelfvertrouwen en zelfwaardering is gegroeid. Ik voel me gelukkig!”

 Ken jij ook het knagende gevoel dat je eigenlijk veel meer in je mars hebt? Wat moet je daarmee?

 • Je weet diep van binnen dat je meer kan dan wat je nu doet, het voelt spannend en eng om dit toe te laten. De eerste stap kan zijn: gaan onderzoeken wat je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden zijn, vaak geeft dat al veel inzicht.
 • Het idee loslaten dat je vooraf wilt weten waar je uitkomt. Logisch dat dit je behoefte is, het werkt  alleen niet zo. Dit is een proces om mee aan de slag te gaan. Stap voor stap kom je verder.
 • Je openstellen voor nieuwe inzichten en mogelijkheden, waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Dat valt niet mee, zelf heb je vaak al er zo over nagedacht dat je denkt dat er geen andere opties meer zijn. Dus accepteren dat je zelf niet alles weet. Dat is voor een gedreven hoogopgeleide professional die vindt dat hij/zij het zelf moet kunnen en weten niet echt gemakkelijk. Daar weet ik zelf ook alles van, dat heb ik inmiddels wel geleerd. Dus je laten ondersteunen door  een expert kan je echt helpen. Ieder zijn vak.
 • Jezelf iets gunnen, tijd en geld om te investeren in je zelf, je eigen ontwikkeling en toekomst, een duurzame carrièrestap, zodat je met plezier en voldoening kan blijven werken.

Wil jij een stap zetten en veel meer uit jezelf halen?

Onderzoeken wat voor jou de volgende stap is. Vind je het spannend en wil je dichterbij komen wat dit voor jou kan zijn. Ik heb iets moois voor je: de Van Droom naar Baan Opstellingendag. Hiermee geef je jezelf een mooi en bijzonder cadeau!

Lees hieronder de feedback van een aantal eerdere deelnemers:

Je krijgt mooie nieuwe en verrassende inzichten en contact met jezelf op een diepere laag. Echt een stap dichter naar hun droom (baan of als zelfstandig ondernemer).
De Van Droom naar Baan Opstellingendag werd beoordeeld met een 9. Sfeer, openheid, vertrouwen, geraaktheid en verbinding. Geeft je inzicht in de volgende te nemen stap! Wil je meer over jezelf leren dan helpt dit je enorm. Dieper kijken en wat je nodig hebt om je dromen te verwezenlijken.

Ben je nieuwsgierig wat dit voor jou kan betekenen?

Omdat deze dag zoveel waarde heeft geef ik op zaterdag 28 januari 2017 nog een keer de Van Droom naar Baan Opstellingendag. Wil je deze dag zelf meemaken en echt  niet missen? Meld je dan hieronder via de button  aan en voor meer informatie.  Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

LEES MEER EN MELD JE AAN