Doe jij ertoe of ben je een radertje in het grote geheel?

Na jarenlange ervaring in grote corporate organisaties zijn er hoogopgeleide professionals die niet meer zo graag in grote corporate organisatie willen werken. Ze zijn succesvol, talentvol en heel goed in hun werk. Toch willen ze iets meer of iets anders. In dit blog meer.

Corporate of MKB?

Corporate professionals zijn hardwerkend en gaan helemaal voor resultaat. Ze hebben ervaren dat het in corporate organisaties vaak heel goed geregeld is. Denk dan aan opleidingen, salaris, arbeidsvoorwaarden etc. Maar wat ze missen is een gevoel van verbondenheid, er samen voor gaan. Dat gemis wordt beter voelbaar naarmate organisaties groter worden, internationaal beleid meer invloed krijgt en er vaker gereorganiseerd wordt waardoor de cultuur verandert. Professionals in het MKB zijn vaker van mening dat zaken daar minder goed geregeld zijn, maar dat er wel meer betrokkenheid is. In het MKB is meer ondernemerschap en een gevoel dat je samen gaat voor een doel. Het gevoel ertoe te doen is daar sterker aanwezig.

Verschil maken 

Corporate professionals hebben veel ervaring, kennen de cultuur, weten hoe corporates werken en willen graag het beste van zichzelf geven. Na jarenlange ervaring willen ze meer het gevoel hebben dat wat ze doen, invloed heeft en verschil maakt. Vaak ervaren ze dat ze maar een klein onderdeel zijn in het grote geheel, beleid, dingen voor je worden beslist van bovenaf. Ze komen tot de conclusie dat ze willen bijdragen en ertoe willen doen.

Herken je dat? Voor mij persoonlijk geldt dat zeker: als marketeer bij grote corporates en in het MKB heb ik de verschillen persoonlijk ervaren. Jaren geleden heb ik vervolgens de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap. Een nieuwe carrièrestap, waarmee ik bijdraag aan inspiratie en positieve energie van professionals en organisaties. Juist om te zorgen dat er een goede match is en blijft en mensen de juiste volgende stap kunnen maken. Dat kan een overstap naar het MKB of zelfs ondernemerschap zijn. Het kan ook een hele bewuste keuze zijn om juist bij een corporate bedrijf te blijven werken.

Doe jij ertoe? Hoe ervaar jij dat?

Het verlangen om er toe te doen en bij te dragen is helemaal van deze tijd, zeker voor generatie Y. De babyboomers en daarna generatie X zijn het meest betrokken en loyaal naar hun werk en bedrijf, zo blijkt uit onderzoek. Vaak krijg ik van hen de vraag ‘Hoe kan ik zinvol bezig zijn en zorgen dat ik met mijn bijdrage echt een verschil maak?’ Ze willen met leuke mensen werken in een inspirerende omgeving en zijn zeer gedreven, hebben veel te geven en te brengen. Ook hebben ze veel kennis en ervaring. Het is erg belangrijk voor ze dat ze met inspiratie en energie kunnen werken, in de juiste corporate of MKB omgeving, in een rol die bij hen past. Dan zijn het gouden krachten!

Wat is voor jou belangrijk?

Wil je in een organisatie het verschil kunnen maken? Het gevoel hebben dat je zinvol bijdraagt? Hoe zie je dat voor je? Ik ben benieuwd en zou het leuk vinden om dat van je te horen!

Wil je een echte doorbraak realiseren? Voor jezelf onderzoeken hoe je er meer toe kan doen in je werk? Meer inspiratie en voldoening uit je werk kan halen zodat je energie krijgt in plaats van dat het je energie kost?
Met mijn loopbaan- en coachingtrajecten bied ik je een 100% resultaatgarantie, zodat jij aan de eindstreep echt weet wat je wilt en wat jij kan doen om veel meer energie en inspiratie uit je werk te halen. Zodat je straks in een rol of functie zit waar je het gevoel hebt dat je het verschil maakt, er toe doet en tot je recht komt, concreet, realistisch en haalbaar. Daar word jij blij van en je organisatie ook!

Lees hier meer over de mogelijkheden van persoonlijke coaching en/of loopbaanbegeleiding. Zodat je ontdekt op welke plek je goed tot je recht komt, of dat nu corporate of MKB is. Daar kun je je ook aanmelden voor een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek om te zien wat er voor jou mogelijk is.

Met de GRATIS online van Droom naar Baan scan krijg je inzicht in WELKE stap jij kan zetten en op welke 5 gebieden bij jou winst te behalen is.