Doe jij ertoe of ben je een radartje in het grote geheel?

Wat maakt het uit zou je denken? Na jarenlange ervaring in grote corporate organisaties zijn er hoogopgeleide professionals die niet meer zo graag in grote corporate organisatie willen werken. Ze zijn succesvol, talentvol en heel goed in hun werk. In dit blog meer.

Corporate of MKB?

Deze professionals zijn hardwerkend, en gaan helemaal voor resultaat. Ze hebben ervaren dat het in corporate organisaties vaak heel goed geregeld is. Opleidingen, salaris, arbeidsvoorwaarden etc. Maar wat ze missen is een gevoel van verbondenheid, er samen voor gaan, zeker naar mate organisaties groter worden, internationaal beleid meer invloed krijgt, vaker gereorganiseerd wordt en de cultuur verandert. In MKB denken ze dat zaken minder goed geregeld zijn, maar dat er wel meer betrokkenheid is, ondernemerschap, samen gaan voor een doel.

Verschil maken 

Ze hebben veel ervaring, kennen de cultuur, weten hoe corporates werken en willen graag het beste van zichzelf geven. Na jarenlange ervaring willen ze meer het gevoel hebben dat wat ze doen, invloed heeft en verschil maakt. Vaak ervaren ze dat ze maar een klein onderdeel zijn in het grote geheel, beleid, dingen voor je worden beslist van bovenaf. Ze komen bij zichzelf tot de conclusie dat ze willen bijdragen en ertoe willen doen.

Voor mij persoonlijk geldt dat ook; als marketeer in corporate en MKB heb ik jaren geleden de stap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap en een nieuw carrièrestap gemaakt, waarmee ik bijdraag aan inspiratie en positieve energie van professionals en organisaties. Juist om te zorgen dat er een goede match is en blijft en de juiste volgende stap wordt gemaakt.

Doe jij ertoe? Hoe ervaar jij dat?

Het verlangen om er toe te doen en bij te dragen is meer van deze tijd, zeker voor generatie Y. De babyboomers en daarna generatie X zijn het meest betrokken en loyaal naar hun werk en bedrijf, zo blijkt uit onderzoek. Vaak krijg ik van hen vragen: Hoe kan ik zinvol bezig zijn en zorgen dat ik met mijn bijdrage echt een verschil maak? Met leuke mensen werken in een inspirerende omgeving. Ze zijn zeer gedreven, hebben veel te geven en te brengen. Ze hebben veel kennis en ervaring. Het is erg belangrijk voor ze dat ze met inspiratie en energie kunnen werken, in de juiste omgeving, in een rol die bij hen past. Dan zijn het gouden krachten!

Doe jij ertoe? 

Wat is voor jou belangrijk om in je organisatie het verschil te kunnen maken, het gevoel te hebben dat je zinvol bijdraagt. Ik ben benieuwd en zou het leuk vinden om dat van je te horen!

Doorbraak realiseren

Wil jij een doorbraak realiseren en voor jezelf onderzoeken hoe je er meer toe kan doen in je werk? Meer inspiratie en voldoening uit je werk kan halen zodat je energie krijgt in plaats van dat het je energie kost?

Wil jij ook over 3 maanden een feestje vieren?

Corporate of MKB: Waar kom jij het beste tot je recht?

Op 28 september a.s. start weer het Van Droom naar Baan 3-maanden programma met 100% resultaatgarantie zodat jij aan de eindstreep ook weet wat je wilt en wat jij kan doen om veel meer energie en inspiratie uit je werk te halen. Dat je in een rol of functie zit waar je het gevoel hebt dat je het verschil maakt, er toe doet en tot je recht komt, concreet, realistisch en haalbaar. Daar word jij blij van en je organisatie ook!

Voor meer informatie en aanmelden

 

Met de GRATIS online ONTDEK JE DROOMBAANSCAN  krijg je inzicht in WELKE stap jij kan zetten en op welke 5 gebieden bij jou winst te behalen is.

Start jouw scan