Gratis Ontwikkeladvies voor iedereen: werkenden en werkzoekenden, zzp-ers

Dit Ontwikkeladvies helpt je de regie te nemen en te houden over je loopbaan. Nadenken over persoonlijke ontwikkeling en een duurzaam toekomstperspectief is tegenwoordig onontbeerlijk.
Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar?
Vaak gunnen we onszelf daar alleen de tijd niet voor. Je hebt het te druk en voorlopig zit je goed waar je werkt. Toch kan het geen kwaad verder te kijken dan vandaag. Samen met een erkende loopbaancoach sparren over wat je kunt, wat je wilt, hoe jouw vak zich in de toekomst ontwikkelt of als je iets anders wilt, wat voor scholing daar bij past. Bovendien wat er voor nodig is om gezond en met plezier te blijven werken.

Waarom een nieuw Ontwikkeladvies?

  • NL leert door en deze lastige tijd.
  • Vergroten wendbaarheid en flexibiliteit
  • Bewustwording kansen en mogelijkheden
  • Gezond en met plezier blijven werken
  • Tijdig inzetten nieuwe ontwikkelingen of verandering van loopbaan
  • Gericht op een duurzame toekomst
  • Handvatten voor concrete en praktische ontwikkelmogelijkheden
  • Helpen met solliciteren en vinden van nieuw werk. 
  • Advies bij scholing

Wat kost een ontwikkeladvies?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het agentschap SZW vinden het heel belangrijk dat werkenden en werkzoekenden hun loopbaan in eigen hand nemen. NL leert door in 2020/2021. Hiervoor is, nadat deze subsidie in augustus heel snel op was, per 1 december weer opnieuw opengesteld voor 50.000 trajecten. 

Samen ontdekken we in dit Ontwikkeladvies hoe jij je verder kan ontwikkelen in je werk. We vertalen dat naar een aantrekkelijk, praktisch actieplan waarmee je zelf weer  verder kan!

Nieuwsgierig hoe een en ander werkt en hoe Falkstone je hierbij kan helpen?

Falkstone zal samen met jou de subsidie regelen.

Hoofdlijnen regeling NL Leert Door met inzet van ontwikkeladvies

Voordat mensen aan scholing beginnen, moeten mensen eerst hebben nagedacht over hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien. Waar liggen voor hen de mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie, en hoe zijn zij daarop voorbereid? Voor een deel van de mensen is het vanzelfsprekend om daar mee bezig te zijn. Maar voor een ander deel is het lastiger om daar tijdig over na te denken en tot handelen over te gaan.

Om hen te ondersteunen, gaat het kabinet ontwikkeladviezen kosteloos beschikbaar stellen.  Deelnemers volgen een traject bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies (conform STAP-regeling). Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

Arbeidsmarktscan

Gezien het belang van goede informatie over iemands kansen op de huidige onzekere arbeidsmarkt, zal een arbeidsmarktscan onderdeel zijn van het ontwikkeladvies. Met deze arbeidsmarktscan wordt inzichtelijk gemaakt welke arbeidsmarktkansen er nu zijn, gegeven iemands ervaring en ontwikkelwensen. Het beschikbare bedrag per ontwikkeladvies zal ten behoeve van deze arbeidsmarktscan ten opzichte van het bedrag in de TSOV met €100,- worden verhoogd naar €700,- per traject.

Interesse in dit Ontwikkeladvies. Meld je aan, na aanmelding voor deze inspirerende module volgt een arbeidmarktscan en een uitnodiging voor 2 coachingsessies van elk 2 uur. Het is maatwerk en gericht op jouw vraag – na iedere sessie krijg je een toolkit met informatie, inspiratie, opdrachten en praktische tips
(subsidie Ontwikkeladvies , zie www.rijksoverheid.nl).

Jouw loopbaan, werk krijgt toekomst!

Wat zijn de voorwaarden?

  • Vanaf 1 december zijn er weer 50.000 nieuwe trajecten beschikbaar. In augustus was dit binnen 1 maand op. Deze regeling is voor alle werkenden en werkzoekenden (in loondienst en zelfstandig), dus ook voor ZZP-ers. 

Heb je interesse, Meld je dan alvast aan en vul onderstaand formulier in.
Zodra de registratie wordt open gesteld meld ik je daarvoor aan. Vul ook in onderstaand formulier bij bericht/vraag graag je geboortedatum in, die hebben we nodig om je te kunnen registreren in het ontwikkeladviesportaal. Daarna ontvang je van daaruit een mail om je registratie te bevestigen. 

Vragen of even overleggen?

Heb je vragen of wil je advies over of deze module iets voor jou is? Bel dan of mail